Bakan Kaya’ya böyle sarıldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Biz Afrika halklarını her zaman gönüldaşlarımız olarak gördük. Acılarına çıkar odaklı olarak bakmadık. Afrika'ya bakıldığında sömürülecek olan yeraltı zenginliklerini görenlerden asla olmadık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kadın İşleri Bakanı Aja Fatoumatta Tambajang ile iş birliği niyeti beyanında bir metin imzaladı. Programda konuşan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, "Biz Afrika halklarını her zaman gönüldaşlarımız olarak gördük. Acılarına çıkar odaklı olarak bakmadık. Afrika'ya bakıldığında sömürülecek olan yeraltı zenginliklerini görenlerden asla olmadık. Kıta'nın kalkınmasına sağladığımız katkılar, insani ve vicdani olarak yaklaşımımız Afrika insanının gönlünde bize her zaman ayrıcalıklı yer kazandırdı" dedi.

Afrika Kıtası'nda Gambiya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özel ve ayrıcalıklı olduğunun altını çizen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, "FETÖ ile mücadelemizde Gambiya ile örnek bir iş birliği içindeyiz. FETÖ ülkemiz için olduğu kadar faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Gambiya ülkemize FETÖ ile mücadelede Afrika'da en güçlü desteği veren ülkelerden birisi. 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünün ardından 2014 yılı Şubat ayında FETÖ okulunu hemen kapattı Gambiya" diye konuştu.

Ekonomik iş birliği anlamında yeni imkanları değerlendirmek için Türk iş dünyasının gayretleri olduğunu belirten Bakan Kaya, sağlık alanında Gambiya'nın desteğe ihtiyacı olduğunu kaydederek, "Tıbbi donanım, fiziksel altyapı ile ilgili beklentilere biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Hükümetimizin yanı sıra STK'larımızın hassasiyetlerini taktirle izliyoruz. Biz Bakanlık olarak kadın, aile ve sosyal politikalar alanında tecrübe paylaşımını önemsiyoruz. İmzalayacağımız mutabakat zaptının yeni bir başlangıç olacağına inanıyorum. Bu kağıt üzerinde kalmayacak. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılıkla mücadelede, kadın istihdamını artırmada, kadınların sosyal ve ekonomik alanda güçlendirilmesinde, kadına yönelik şiddette ülkelerimiz arasındaki ortak iradenin ve iş birliğinin somut bir mührü olarak hayata geçecektir" ifadelerini kaydetti.

(Cem Geçim - Mustafa Apaydın / İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”