Başbakan Yıldırım, İbadi’yle telefonda görüştü

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede başta DEAŞ ve PKK ile olmak üzere terörle mücadelede Irak ile yakın işbirliğine verilen önem vurgulandı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Başbakan Yıldırım'ın 12 Kasım'da meydana gelen deprem felaketinde, geçtiğimiz günlerde Kerkük'te, 21 Kasım'da ise Tuzhurmatu'da meydana gelen terör eylemlerinde vefat eden Iraklı vatandaşlar için taziye dileklerini El İbadi'ye ilettiği belirtildi.

Görüşmede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) sözde referandum hakkında Irak Federal Yüksek Mahkemesinin aldığı karardan duyulan memnuniyet ifade edilirken, başta DEAŞ ve PKK ile olmak üzere terörle mücadelede Irak ile yakın işbirliğine verilen önem vurgulandı. Telefon görüşmesinde üst düzey diyalog ve temasların yoğun şekilde sürdürülmesi hususunda mutabık kalındığı açıklandı. Başbakan İbadi, Irak'ın toprak bütünlüğüne verilen daimi destek için teşekkür ettiği ve iki ülke ilişkilerinin bölgenin istikrarı için önemi vurgulandı.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”