BKM’den kredi kartı alışveriş takas komisyonları açıklaması

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) kredi kartı alışveriş takas komisyonları hakkında bilgilendirme yaptı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) kredi kartı alışveriş takas komisyonları hakkında yazılı bilgilendirme yaptı. Kredi kartı alışveriş takas komisyonları, bankaların kredi kartı ile yapılan ödemeler neticesinde oluşan maliyetlerinin karşılanması amacıyla, kart kabul eden bankadan kart kullanıcısının bankasına ödenen bir maliyet kalemi olup Türkiye'de 2005 yılından bu yana Rekabet Kurumundan alınan muafiyete ve onaylanan hesaplama yöntemine göre belirlendiği kaydedildi.

BKM, kredi kartı takas komisyonunun hesaplanması ile ilgili operasyonel süreci yürüttüğünü, hesaplamanın yapılması dışında, komisyon oranın artırılması veya azaltılması yönünde herhangi bir insiyatif sahibi olmadığını belirterek, "Kredi kartı takas komisyon oranı, Rekabet Kurumu tarafından uygun bulunan hesaplama yöntemine göre her ay düzenli olarak hesaplanmakta ve bulunan yeni oranın yürürlükte olan orandan yüzde 5 veya daha fazla sapması durumunda, yürürlükteki oranda değişiklik yapılmaktadır. Kredi kartı takas komisyonu 2015 Ekim ayından beri BSMV dahil yüzde 1,27 seviyesini korumakta iken, 2017 Temmuz ayı için yapılan hesaplamalarda, son dönemde fonlama maliyetinde görülen belirgin artışın neticesinde yeni oran BSMV dahil yüzde 1,38 olarak hesaplanmıştır. Yeni oran 7 Temmuz 2017'den itibaren yürürlükte olacaktır" denildi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”