Bu yıl kara üzümü zor bulacağız

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İzmir'in Ödemiş ilçesinde üzüm yetiştiriciliği yapan üreticiler, sıcak havanın üzüme büyük bir darbe vurduğunu ve bağlardaki üzümleri yaktığını belirterek, "Kara üzüm bulmak zor olacak. Olursa da muhtemelen fiyatlar da yüksek olacak" dedi.

Ödemiş'in Kaymakçı Mahallesi'nde üzüm üretimi yapan Ömür Çilengiroğlu, yaz başında yağan yağmurlardan sonra şimdi de aniden yükselen sıcak hava ile karşılaştıklarını belirterek, nemli havanın bölgedeki bağlarda büyük zarara yol açtığını söyledi. Maşattepe civarındaki üzüm bağında, ilkbahar başından bu yana bakım çalışmaları yaptığını belirten Çilengiroğlu, "Ne yazık ki üzümlerimizi sıcak havaya ve güneşe karşı koruyamadık. Önceki yıllarda böyle bir durum söz konusu değildi. Fakat bu yıl ardı ardına yağan yağışların ardından sıcak hava da aniden bastırdı. Bölgenin biraz üstündeki Işıklar mevkiinde durum bize göre biraz daha iyi ama bu yıl Ödemiş pazarında kara üzüm bulmak zor olacak. Olursa da muhtemelen fiyatlar da yüksek olacak" diye konuştu.



"SAĞLAM ÜZÜM BULMAK ZOR"

Yaklaşık 6 dönümlük bağda sağlam üzüm bulmanın zor olduğunu belirten Çilengiroğlu, "Görüldüğü gibi üzüm salkımlarımız büzüşmüş. Şu haliyle bu bağdan pazarda satış için üzüm kesmemiz çok zor” dedi.

Ziraat mühendisi Özkan Akgün de üzüm bağlarının güneşe karşı korumanın masraflı bir iş olduğunu belirterek, "Fakat üreticilerimiz bölgede bulunan doğal malzemelerle ilaçlama yaparak güneş yanıklarına karşı önlem alabilirler” bilgisini verdi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”