"Camileriyle anılan bir başkent haline geldi"

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım, "Ankara camileriyle de artık gözüken, camileriyle anılan bir başkent haline geldi." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Melike Hatun Camii'nin açılış töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, Ankara'ya Ulus'a yakışan bir eserin açılışının yapıldığını belirterek, "Ankara'nın yıllar önce sadece göze çarpan Kocatepe Camii vardı, daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii, sonra Millet Camii, şimdi de Melike Hatun Camii ile beraber Ankara camileriyle de artık gözüken, camileriyle anılan bir başkent haline geldi. Özellikle Ankara'nın kalbinde Ulus'ta Gençlik Parkı'nın hemen yanında yapılan bu caminin başlangıçta yapımını teşvik eden, ön ayak olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Güzel bir eser olmuş. Bu eserin vücut bulmasında katkısı olan, emeği olan, hayrı olan, bu caminin yapımında, projesinin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Mevlam bu camide yüce dinimizi en güzel şekilde yaşamayı bütün müminlere ve bizlere de nasip etsin" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman ise, Ankara'nın bir abide eser daha kazandığını anlatarak, "Emeği geçenlere tebriklerimizi sunuyorum. Böylesine eserler devletlerin tapularıdır ve devletimizin ilelebet payidar olması için vurulmuş birer damgalardır. Ankaramız muhterem Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve onun gayretiyle çok büyük eserlere kavuştu. Allah razı olsun, kendisine daha nice eserler, hizmetler nasip olsun. Akifimiz ne diyor, 'O ezanlar ki şahadeti dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.' O ezanlar susmayacak. Bütün emeği geçenlere, teknik ekibe, bütün çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

(Enise Vural - Derya Yetim - Ömer Çetin/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”