"CHP olarak bunu kesinlikle reddediyoruz"

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "CHP olarak bunu kesinlikle reddediyoruz, karşısındayız" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı ile ilgili olarak, "Dün bütün İslam cumhuriyetlerini, Türkiye'yi, Avrupa'yı, hatta Papa'yı şaşırtan Trump'ın kararı yayınlandı. Dört dinin temsil edildiği Kudüs, dün akşam ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak tanındı. CHP olarak bunu kesinlikle reddediyoruz, karşısındayız" ifadelerini kullandı. Özkoç şunları kaydetti:

"İnsanlar yok edildi, her şey gerçekten insani olarak dinler üstü bir kent olan Kudüs'ün özel bir statüye kavuşturularak barışın sağlanması içindi. Ancak ABD her altı ayda bir ertelenen kararı, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Bu kabul edilemez, bu doğru değildir. Burada tavır alınması gereken ülkelerden birisi ABD'dir, karara imza atan Trump'ın kendisidir."



"BU KARARIN KARŞISINDA DİMDİK DURMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM"

Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın telefon görüşmesine işaret ederek, "ABD Başkanı Trump bundan bir hafta önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı arayarak önemli bir telefon görüşmesi yapmıştır. Biz ABD Başkanının Kudüs'ü başkent ilan etmesinin arifesinde bu ülkeleri arayarak sadece Suriye meselesini konuşup konuşmadığını öğrenmek istiyoruz. Trump Cumhurbaşkanı'na Kudüs'ü başkent ilan etmekle ilgili bir şey söylemiş midir söylememiş midir?" şeklinde konuştu.

ABD'nin Kudüs kararına ilişkin Özkoç, "AKP'si, CHP'si, MHP'si ile alınan bu kararın karşısında dimdik durmamız gerektiğini söylüyorum. Ciddiyete davet ediyorum. Türkiye'nin istikrarlı bir tutum sergilemesini istiyoruz. Eğer Türkiye içinde ciddi duruşumuz olmaz, devleti yönetenlerin milletin nezdinde dürüst karşılığı olmazsa Türkiye nereye, nasıl savrulacağını bilmeden yol alıyor" değerlendirmesini yaptı.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”