Vatandaş gibi petrol işletmeleride ne yapacaklarını şaşırdılar?

  Vatandaş gibi petrol işletmeleride ne yapacaklarını şaşırdılar?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam
Konya'da akaryakıt sektöründe yıllardır çalışmalarına devam eden Hizmet Petrol, Mevlana güzergahındaki istasyonu ile hem uygun fiyat politikası, hem de kaliteli akaryakıtıyla tercih ediliyor. Konya'da faaliyet gösteren Hizmet Petrol Firma Sahibi Hasan Yellice iniş,çıkış yaşayan petrol fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu.
Petrol fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Hasan Yellice; "Petrol fiyatlarının iniş-çıkışları konusunda brent petrol ve dolar endeksli diye düşünüyorduk. Ama görünen o ki dolar düşse de, petrol fiyatları yükseliyor. Tamamen devlet kendi politikasını uyguluyor. Bizde tabi ki gelen zamlardan muzdarip oluyoruz.  Geçtiğimiz haftalarda birçok petrol ,fiyatın artışlarından dolayı ‘tadilat nedeniyle kapalıyız' diyerek satışı durdurdu. Biz petrol olarak bunu yapmadık ama yapan petrol işletmecilerine de hak veriyorum. Çünkü zam gelince herkes zarar ediyor. Mesela petrolcünün elinde 100.000 litre mal oluyor. Gece 00:00 sonrası geçerliliği olacak diye duyuruluyor. Herkes o saate kadar istasyonlara yığılıyor. Elindeki ürün 70.000 litreye düşüyor. Yarısını zaten eski fiyattan satmış oluyor. Zam gelince sattığı rakamı yüksek alıyor. Kar olmadığı gibi zarar ediyor. Gayet haklılardır. Biz yapmadık ama yapanlara da hak veriyorum. Tadilat var deyip benzin vermediler. Satmamak normalde suçtur. Ama artık işletme sahipleri de ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar” dedi.




EPDK FİYATLARI SABİTLEMELİDİR


Petroldeki iniş çıkışlı fiyatlar konusunda öneride bulunan Hasan Yellice; "Öneri olarak bir fikrim var ki; 2022 için bir fiyat belirlenip sene sonuna kadar o fiyat uygulanmalıdır. Sürekli iniş çıkışlar nakliyeci, çiftçi, turizmci gibi her alanda sıkıntı oluşturuyor. Bu da belirsizliğe sürüklüyor. Zamda da indirimde de zarar ediyoruz. Şöyle söyleyim, öncesinde 15.000 istasyon vardı bu rakamlar 10.000'e düştü yani firmalar battı. Maalesef halk ve işveren düşünülmüyor. EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)fiyatları sabitlemelidir. Lojistik'ten, çiftçiye kadar her sektör buna bağlı bu fiyatlar sürekli düşeceğine zamlanacağına sabit olsun herkes ne yapacağını bilsin. Yoksa bu belirsizlik vatandaşı da bizi de yoracaktır” diye konuştu.  RÖPORTAJ: Türkan Yılmaz 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”