Erdoğan’dan "Kudüs" açıklaması

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kudüs meselesinin sadece kalple buğzedilerek yada dillendirilerek geçiştirilebilecek bir konu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs konusunda mutlaka somut, elle tutulur, gözle görülür, netice almaya yönelik adımlar atmak zorundayız" dedi.

Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu” programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'nın göçmen karşıtı politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Batı bir insanın ölümünü trajedi, bir milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir. Onlar için Suriye'de 1 milyon insanın ölmüş olması hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi. Avrupa'da ırkçı partilerin iş başına gelmesinin felaketin habercisi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Avrupa'nın kendini sorgulama vakti gelmiştir” diye konuştu. Türkiye'nin geçmişte de şimdi de göçmenlere, mültecilere ev sahipliği yaptığını, yapmaya da devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, Avrupa'da 10 bin mülteci çocuğun kayıp olduğunu hatırlatarak, "Bizde olsa dünyayı başımıza yıkarlardı” dedi.



"İNŞALLAH İNSANLIĞIN VE ÖZELLİKLE DE MÜSLÜMANLARIN UYANIŞINA VESİLE OLACAKTIR"

Erdoğan'ın gündeminde İsrail terörü ve Kudüs de vardı. Cumhurbaşkanı, "Kudüs meselesi sadece kalple buğzedilerek geçiştirilebilecek bir konu değildir hatta bu konudaki sorumluluğumuzun gereğini sadece dille ifade ederek de yerine getirmiş olamayız. Kudüs konusunda mutlaka somut, elle tutulur, gözle görülür, netice almaya yönelik adımlar atmak zorundayız” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

"Bugün Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde ağlatılan her çocuk, acı çektirilen her anne, vurulan, dövülen, hakaret edilen her insan yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır ama aynı zamanda bir uyanış, başkaldırı da vardır. Kudüs meselesi inşallah topyekun insanlığın ve özellikle de Müslümanların uyanışına vesile olacaktır.”

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”