Ereğli’de patentli siyah havuç hasat zamanı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Ereğli'de patentli siyah havuç hasat zamanı – Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından patenti alınan siyah havuçta hasat başladı. Türkiye'de sadece Ereğli ilçesinde yetiştirilen ve iltihap kurutucu ve ateş düşürücü özelliği bulunduğu belirlenen siyah havuçlar hasat edilmeye başlandı. Ereğl Belediye Başkanı Özkan Özgüven, hasadı yapılan siyah havuç tarlasında çalışanları ziyaret etti. Başkan Özgüven yaptığı açıklamada, "Ereğlimizin kendine özgü en önemli ürünü olan ve patentli olarak tescil edilen Ereğli siyah havucunun hasadı başladı ve devam ediyor. Ereğli siyah havucu son zamanlarda özellikle organik gıda boyası, konsantre ve birçok alanda kullanılıyor. Özellikle Çukurova bölgemizde yaygın olarak tüketilen şalgamın ham maddesi olan siyah havuç, kurulan konsantre fabrikaları ile beraber beslenme konusunda insanlarımızın daha da bilinçlenmesiyle meyve sularında ve bebek mamalarında da tercih edilmeye başlandı. Siyah havuç, toprağımızdaki Potasyum miktarı ve iz elementlerden dolayı sadece Ereğlimizde yetişiyor. Bilim adamlarımız ve doktorlarımız antioksidan açısından koyu renkli gıdaları tüketilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Bu anlamda önemli bir antioksidan maddesi olan antisiyonin siyah havuçta bolca bulunmaktadır. Ereğlimizde yaklaşık 20 bin dekarlık alanda siyah havuç üretimi yapılmaktadır. Yılda yaklaşık üretim miktarı ise 100 bin tondan fazladır. Bu siyah havuç işlendikten sonra özellikle yurt içi ve özellikle Uzakdoğu ülkelerine (Güney Kore, Japonya gibi) ihraç edilmektedir. Siyah havuç, kuzukuyusuh, hortu ve bu bölge içerisinde toprağın yapısından dolayı çok yetişmektedir. Birçok meyve, sebze Türkiye'nin her yerinde yetişir ancak Türkiye'de yaygınlaşması için tohumunu birçok yere göndersek de renk randımanını alamadık. Bu anlamda siyah havucumuz, Türk Patent Enstitüsü tarafından Ereğli siyah havucu adı altında tescillendi ve bu tescil belediyemiz tarafından alınmıştır. Bol ve bereketli bir yıl olmasını dileyerek hasadın üreticilerimize ve Ereğlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”