Altın Rekor Üstüne Rekor Kırabilir

 Altın Rekor Üstüne Rekor Kırabilir

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Altın fiyatlarındaki 5 haftalık yükseliş yerini düşüşe bıraktı. Peki altın yatırımcıları şimdi ne yapacak? Altın fiyatları yeniden yükselişe geçecek mi? Detaylar haberimizde...

Altın fiyatları frene bastı... Bir taraftan majör merkez bankalarının faiz indirimlerine başlayacağı beklentileri diğer taraftan başta Kızıldeniz olmak üzere artan jeopolitik riskler, altın fiyatlarının yeni yıla yükselişle başlamasına sebep olmuştu. doviz.com'dan alınan bilgilere göre; Ancak altının ons fiyatı başta Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller olmak üzere birçok Fed yetkilisinin faiz indiriminde dikkatli olunması çağrısı sonrasında güçlenen dolar endeksi ve artan ABD tahvil faizlerinin etkisiyle 5 haftanın en büyük haftalık kaybına hazırlandı.

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRABİLİR
Altın fiyatlarındaki haftalık gerilemenin ortasında Troy Kıymetli Maden tarafından hazırlanan ‘Kıymetli Madenler 2024 Yılı Beklentileri' raporunda ise yılın ikinci yarısından itibaren Fed'in başlatacağı ve genele yayılacak faiz indirimlerinin yanı sıra jeopolitik risklerdeki olası artışların etkisiyle 2024'ün altın başta olmak üzere gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler açısından ‘boğa piyasası'nın hâkim olacağı, pozitif bir yıl olacağına dikkat çekildi. Rezerv para olarak doların zayıflayacağı beklentisi ve merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirme isteğinin de altına olan talebi artıracağına dikkat çekilen raporda, "Ayrıca dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin ve ikincisi olan Hindistan'da beklenen ekonomik büyümeye bağlı olarak artacak tüketim talebinin de fiyatları yukarı yönlü etkilemesini bekliyoruz. Bu beklentiler, 2024 yılında ons bazında altını 2380 dolar ile yeni bir rekor seviyeye taşıyabilir. Altının 2024 yılını ons bazında 2190 dolar seviyelerinde kapatacağını tahmin ediyoruz” denildi.

Altın için değerlendirme yapan uzmanlar ise, Ons altında kısa vadede 50 günlük üssel ortalama (2018 dolar) ile 2000 dolar seviyeleri güçlü destek konumunda bulunuyor. 2000 dolar altında olası kapanışlarda 1975 - 1950 dolar ve 1900 dolar seviyelerine doğru geri çekilmeler yaşanabilir. 1900 dolara doğru olası geri çekilmelerin, orta vadeli bakış açısıyla kademeli alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini kanısındayız. 2000 dolar üzerinde kalındığı sürece 2040 dolar üzerinde 2065 dolar ve 2100 dolar seviyeleri direnç olarak izlenebilir. Gram altın cephesinde ise yılın ilk çeyreğinde olası geri çekilmelerin orta - uzun vadeli bakış açısıyla alım fırsatı oluşturabileceği ve 2024 yılında ons altındaki yükselişlerin desteğiyle gram altında 2500 TL'li seviyelerin gündeme gelebileceğini düşünüyoruz.”

FED BEKLENİYOR
Yeni yılın ilk günlerinden bu yana ABD'de açıklanan veriler enflasyonu desteklerken, bu durum ise Fed'in faiz indirimleri konusunda aceleci olmayacağına işaret etti. Para piyasalarında, bankanın mart ayında faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklenti yılbaşında yüzde 85 ihtimalle fiyatlanırken, bugün yüzde 53'e kadar geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”