Güney Kore 2018 Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Güney Kore'nin Pyeongchang kenti, 9-25 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Güney Kore, 2018 Kış Olimpiyatları heyecanını yaşıyor. 9-25 Şubat 2018 tarihlerinde Güney Kore'nin kuzeydoğusunda bulunan Pyeongchang kenti, ülkede ilk kez düzenlenecek olan kış olimpiyatlarına hazırlanıyor. Olimpiyatların açılışının yapılacağı Alpensia Ski Jumping Stadyumu'nda hokey maçlarının yapılacağı 13 metre genişliğindeki buz pateni alanında çalışmalar sürüyor. "Yeni Ufuklar" sloganıyla gerçekleştirilecek olan müsabakalarda geniş bir bölgede gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara katılacak sporculara ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmak amaçlanıyor. 2008 yılında açılan stadyum 11 bin seyirci kapasitesine sahip. Stadyum seyirciler, oyuncuların aileleri ve özel konular için farklı renklerle hazırlanan koltuklarla ayrılırken, basın mensupları için ikinci katta özel bir oda hazırlanıyor. Bölgedeki güvenlik ise, şimdiden en üst seviyeye çıkarılmış durumda. Olimpiyatların gerçekleştirileceği bölgenin yanı sıra stadyum, oteller, havalimanı 24 saat güvenlik kameraları tarafından an be takip ediliyor. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölge vatandaşlar tarafından ziyaret edilirken müsabakalar başladığı andan itibaren bölgeye giriş ve çıkışlar geniş güvenlik önlemleri altında yapılacak.

Daha önce de Kış Olimpiyatlarına aday gösterilen Pyeongchang, Vancouer ve Soçi'ye kaybetmişti. Bu kez Almanya'nın Münih ve Fransa'nın Annecy kentine karşı yarışan Pyeongchang, etkinliği düzenleme hakkını 6 Temmuz 2011 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Durban'daki oturumun ardından açıklandı.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”