İstanbul’da nem bunalttı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 derece üzerine çıkması beklenirken, kentte bu sabah saatlerinden itibaren nem etkili olmaya başladı. Nem seviyesi yüzde 75'e kadar çıkarken, sahilde balık tutan vatandaşlar nemin bunaltıcı olduğunu söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da bu hafta sonu son zamanların en bunaltıcı hava sıcaklıklarından birisinin yaşanması bekleniyor. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulacağını ve sıcaklıkla beraber bunaltıcı bir nem etkisinin de yaşanacağını son dakika duyurusuyla açıklayan Meteoroloji, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 7 derece üzerine kadar çıkabileceği tahmininde bulundu. Bu açıklamaların yanı sıra, kentte bu sabah saatlerinden itibaren nem etkisini göstermeye başladı. İstanbul Boğazı'nda neme bağlı bulutçuklar oluştuğu görülürken, sahilde balık tutan ve yürüyüş yapan vatandaşların her zamankinden daha az olduğu gözlendi.



"BİRAZ YÜRÜDÜM, SIRILSIKLAM OLDUM, NEM YÜZÜNDEN GİYİNEMİYORUZ”

Sahilde arkadaşlarıyla beraber balık tutan İsmail Gül, nem yüzünden üzerlerini çıkarmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "Nemi çok yoğun hissediyoruz. Bakın, üzerimi çıkardım. Çünkü her tarafım yapış yapış oldu şu an. En son birkaç sene önce böyle bir nem hissetmiştik, ama bu sene de etkili oluyor bazen. Biraz yürüdüm az önce, sırılsıklam oldum, üzerimi çıkarmak zorunda kaldım. Nem yüzünden giyinemiyoruz. Hafta sonu da aşırı sıcaklık olacağını söylediler, biliyoruz. Ne yapalım, sahile gelip yine balık tutacağız, denize girerek serinleyeceğiz” dedi.

Sıcak hava ve nemin bunaltıcı yükselişinin hayvanları da etkilediği görülürken, Bebek Sahili'nde bir köpeğin sıcak havada yaşadığı zor anlar görüntülere yansıdı. Taksim Meydanı'nda da insan yoğunluğunun sahil şeridi gibi her zamankinden daha az olduğu, bazı vatandaşların bunaltıcı havadan kaçarak, gölgelere sığındığı gözlendi.

(Hüseyin Coşkun /İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”