"Kılıçdaroğlu, terör örgütünün değirmenine su taşıyor"

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu, terör örgütünün değirmenine su taşıyor. Sonra bizi, bu ülkeyi işgal etmek, ezanlarımızı susturmak, namusumuza göz dikmek isteyen, topraklarımızı almak isteyen Yunan postalından bizi daha düşman görüyor kendisine" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanında düzenlenen mitinge katıldı. 7 Haziran'da terör örgütü PKK'nın çirkin yüzünün ortaya çıktığını dile getiren Bakan Soylu, " Hemen talimat verdiler. 16 yerde yerde özerklik ilan edeceksiniz. Madem o kadar cesursunuz, kendinizi o kadar havaya sokmuşsunuz.Bugün biraz cesaretiniz, yüreğiniz var ise bugün özerklikten bahsedin de alalım paçanızı aşağıya alalım. Türkiye terörle mücadele yapmaktadır. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıdır. Bütün kabine arkadaşlarımızın kararlılığıdır. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Bugün oralarda akşam üzeri bizim evlatlarımız Hakkari'de dün 20 kişiden sonra bugün 8 tane daha teröristi etkisiz hale getirdiler. Birilerinin maşası olarak bu ülkeyi bölmeye çalışacaklar ha. Oradaki kardeşlerimize baskı kurarak, bizden ayırmaya çalışacaklar ha. Buradan söylüyorum. Kandil'deki o itlere de söylüyorum. O itleri maşa olarak kullananlara da söylüyorum. Bu ülkeye çektirdiğiniz ızdırapları teker teker sizden almazsak namerdiz" dedi.

Keşke Kılıçdaroğlu burada konuşsaydı diyen Bakan Soylu, " Kılıçdaroğlu keşke burada olsaydı. Hakkını yemeyelim. Anayasayı çok güzel anlatıyor. Diyor ki, bir Başbakan seçilecek. Nerden? Başka bir partiden. Cumhurbaşkanı seçilecek o da başka bir partiden. Sonra birbirleriyle kavga edecekler. Biz aylardır ne anlatıyoruz. Sen hiç bu yeni Anayasa ne diyor hiç bakmadın mı? Ben sonra bu adam uzayda yaşıyor diyorum da alınıyorlar. Niye alınıyorsunuz ki. Eğer sen bu memlekette yaşamış olsaydın, bu ülkede Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanı kim yaptı? Merhum Ecevit. Ne yaptı? Bütün partililer ile bir araya geldi. Sonra ne yaptı Ecevit'e bu? Başına Anayasayı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında attı mı. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya kaldı. Bu masum millet ödedi bu ekonomik krizin bedelini. Anayasa atmayla beraber. Peki o gün bu Kılıçdaroğlu nerede yaşıyordu acaba. Türkiye'de yaşamıyordu. Ancak uzay da yaşıyordu. Alınıyor. Peki biz ne yapalım" şeklinde konuştu.



BAYKAL'I DA ELEŞTİRDİ

CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın, sözlerini anımsatan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Deniz Baykal gibi yaşını başını almış bir adam çıkıp ne dedi? Eğer hayır çıkarsa öyle sevineceğim ki düşmanı denize dökmüş gibi. Yazıklar olsun. Hakikaten yazıklar olsun. Hiç yakıştı mı? Hadi o onu söyledi. Ötekisi ne diyor? Ötekisi de diyor ki, Yunan nasıl İzmir'de denize döküldü ise bu evetçileri, Samsun'dan çıkarız, denize dökeriz diyor. Bunu CHP'li kardeşlerimize ne olursunuz anlatın. Biz Murat Karayılan'dan, Cemil Bayık denilen o alçaktan onlara uzak mıyız? Yazıklar olsun. CHP'li kardeşlerimiz elini vicdanına koysun. Biz onlardan uzak mıyız? Şimdi onlarla iş birliği yapıyorlar. Bu ülkede, evet Kılıçdaroğlu yapıyor, terör örgütünün değirmenine su taşıyor. Sonra bizi, bu ülkeyi işgal etmek, ezanlarımızı susturmak, namusumuza göz dikmek isteyen, topraklarımızı almak isteyen Yunan postalından bizi daha düşman görüyor kendisine. Ey Kılıçdaroğlu, bırak kıvırmayı, bir kere delikanlı ol be. Bir kere de ki, 'Ayıp, yanlış yaptın. Seni partiden ihraç ediyorum. Senin siyasette yerin yok' de. Eğer sen bunu yapmazsan, 16'sında bu millet sana öyle bir tokat atacak ki göreceksin ne olacağını."

(Selim Bayraktar/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”