Konya’nın geleceğine damga vuran projesi Konya Şehir Hastanesi-Stadyum Raylı Sistem hattının temeli atıldı!

 Konya’nın geleceğine damga vuran projesi Konya Şehir Hastanesi-Stadyum Raylı Sistem hattının temeli atıldı!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam

Konya'nın geleceğine damga vuracak olan proje resmen başlıyor. 105 kilometre yeni raylı sistem hattı arasında bulunan 11.2 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Raylı Sistem Hattı'nın temeli atıldı. Törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve çok sayıda davetlinin katılıyla gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: 

''Birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Elhamdülillah bir sözümüzü daha yerine getirmenin ve Konya'nın bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehirlerin en büyük problemi trafik ve trafiği çözmenin dünyada bulunmuş tek yolu da toplu ulaşım araçlarını arttırmaktır. Konya raylı sistem kullanımında Anadolu'nun ilk şehri 1980' li yıllarda raylı sistem kullanmayı başarmış ve o günden bugüne kadar 27 km uzunluğunda Selçuk Üniversitesi'nden başlayıp adliyeye kadar uzanan bir aile sistemi yapmayı başarmış bir şehirdir.  Sonrasında hızlı trenle birlikte raylı sistemde yeni bir dönemi yaşadık.

Bugün o konforu hep birlikte yaşıyoruz. Seçimden önce ifade etmiştik, bu dönem yoğunluğumuz raylı sistemlerin arttırılması,  Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığımızla birlikte şehrimizin yeni vizyonunu sizlerle paylaştık.  İnşallah bu beş yılda mevcut 27 km hattımıza, tam 105 km hat ilave ederek Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmak için çaba sarf ettik.

Elhamdülillah bugün hep birlikte Adliye- Şehir Hastanesi- Yeni Stadyum hattının ilk etabının temelini atmış olacağız. Bu etapla birlikte Alaaddin'den - Adliye'ye gelen hattımız ilk etapta Şehir Hastanesi'ne kadar ulaşmış ve Şehir Hastanesinden de 11.2 km uzaklıkta toplamda yeni yaptığımız Sanayi Sitesi'ne kadar ilk etabı Büyükşehir Belediyesi olarak biz başlatmış olacağız. İkinci etapta inşallah yeni Sanayi Sitesi'nden, Aksaray yolu, Doktor Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar 10 kilometrelik hattıda Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığımız'a devrettik. Özellikle Astım Caddesi'nde, sanayi alanlarında çok büyük bir yoğunlaşma oldu. Konya'nın tarihi dönüşümlerinden birisi olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi‘nin bu yıl sonu itibari ile taşınması ile birlikte oradaki yoğunluk ciddi manada artmış olacak. Bu yapmış olduğumuz hatla birlikte inşallah insanların oraya toplu ulaşımla ulaşmasını sağlamış olacağız. Bu hattın Adliye- Şehir hastanesi kısmını Dünya bankasıyla, Şehir Hastanesi,-Yeni Sanayi etabını da öz kaynaklarla gerçekleştiriyoruz. Toplam 1.700.000.000 TL yatırımla raylı sistem hattını şehrimize kavuşturmuş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bununla birlikte birlikte Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığımız ile birlikte çalışmalarımıza kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Özellikle Alaaddin- Selçuk Üniversitesi hattı şimdi Konya Teknik Üniversitesi hattıyla birlikte Konya'nın ilk metrosunu inşaa etmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

17.4 km uzunluğunda Konya ray hattında ise çalışmalar kesintisiz bir şekilde devam ediyor. İlk etapta Meram Gar'ından başlayan ve Kayacık Lojistik İstasyonu 2026 yılında buranın hizmete açılması ile ilgili bir çaba içerisindeyiz. Konya'da Türkiye'nin en ucuz ulaşımını sağlamak için çaba sarf edeceğiz.''

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise gerçekleştirdiği konuşmada:

''Bizlere bu mutluluğu yaşatan başta Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanımız ve bütün bunları bu stratejik hedefleri çok güzel bir şekilde yerinde uygun zamanda uygun kaynaklarla bizlere sunan Büyükşehir belediyemize merkez ilçe belediyeleri ile beraber teşekkür ederiz. Şehrin Valisi olarak insanlarımızın mutlu olması müreffeh olması açısından gerçekten bütün hizmetlere çok iyi bir şekilde ulaşabilen insanlardan müteşekkil bir şehirde yaşıyor olmak çok önemli bir keyfiyet. Şehrimizde insanların bu mutluluğunu sağlayacak,  kamu kurumlarının, kuruluşlarının, üniversitelerin hükümetin, belediyelerimizin topyekün beraber böyle güzel hizmetlere imza atması şehrimiz açısından çok büyük bir şans olduğunu ifade etmek istiyorum,

Şehrimizde yaşam kalitesini artırması yönünde en önemli hususlardan birisi bu ulaşım altyapısının yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesidir. Bunun da ulaşım ekosisteminin iyileştirme yönünde demir yollarının çok önemli olduğunu bu rayların çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Şehir içinde ve şehir dışında hatta uluslararası rekabet gücümüzü artırma da da çok önemli bir katkı sunacak demir yolu ağının etkinleştirmesi yaygınlaştırması genel olarak ulaşım ekosistemini güçlendiren en önemli husus olduğunu hep beraber zaten ifade ediyoruz.  

Bu faaliyetlerin artarak devamı yönünde temennilerimi ben de ifade etmek istiyorum. Belediyelerimizin sizden aldığı teveccüh her gün bu hizmetleri artırmaktadır. Bu proje büyük bir proje, Büyükşehir belediye başkanımız ile çalışmalarda görev alacak tüm çalışanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”