Lübnan Başbakanı ’suikast’ planlanıyor dedi, istifa etti

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Lübnan Başbakanı Saad Hariri Lübnan ve Hizbullah'ın kendisine karşı suikast planladığını ileri sürerek Suudi Arabistan'da bulunduğu ziyaret sırasında Başbakanlıktan istifa ettiğini açıkladı.

Saad Hariri istifasını açıklarken İran'ın Arap ülkelerine müdahalesini kınayarak "İran'ın bölgedeki elleri kesilecek” dedi. Hariri açıklamasında Hizbullah'ın silahlarını Lübnan ve Suriyelilere karşı kullanmasını reddettiğini söyledi.

Hariri konuşmasının devamında, "İran bulunduğu yerde yıkım ve bozgunculuk tohumları ekiyor. Bunun ispatı Arap ülkelerine müdahalesidir. Arap milletinin nefretini kazanmıştır. Maalesef oğullarımızı onların ellerinde bulduk. Hizbullah silahlarıyla fiili bir durum ortaya çıkarmıştır. Siz Lübnanlılara birlik getirme çalışması, siyasi bölünmeyi sona erdirme, kendine yeterli bir düzen kurma sözü verdim. Lübnan halkının desteğini aldım” dedi.

Saad Hariri " Refik Hariri'nin (Saad Hariri babası, 21 kişi ile birlikte Şubat 2005 yılında öldürüldü) suikasta uğramasından önceki gibi bir ortamda yaşıyoruz. Benim hayatıma karşı korkakça bir komplo planlanmakta olduğunu sezdim” dedi.

Saad Hariri "Lübnan halkının daha güçlü olduğuna, içeriden ve dışarıdan yapılan hamiliğin üstesinden geleceğine güvenerek hükumet başkanlığı görevinden istifa ediyorum” dedi.

Saad Hariri (47), 18 Aralık 2016 yılından beri Lübnan'ın Başbakanı olarak görev yapıyordu.

(Raed Mah'D Khalil Subaih/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”