Öğretmene büyük suçlama: Sınıfta öğrencilerin önünde taciz etmiş

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Bağcılar'da İsa Yusuf Alptekin İlkokulu'nda 4. sınıf öğrencisiyken öğretmeninin cinsel istismarına uğradığı iddia eden 12 yaşındaki B.N.K., bozulan psikolojisi nedeniyle ortaokulda arkadaşlarıyla sorun yaşadı. Arkadaşları tarafından dışlanan küçük kızın rehber öğretmeni, B.N.K.nın  yaşadıklarını bir öğrenci bildiklerini anlatınca öğrendi. B.N.K'ya cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 37 yaşındaki öğretmen S.K. hakkında 21 yıldan 40 yıla kadar hapsi istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede B.N.K.'nın yaşadıkları anlatıldı: Bağcılar İsa Yusuf Alptekin İlkokulu 4. Sınıfta sınıf öğretmeni S.K. ders sırasında öğrencisi B.N.K.'yı masasına çağırdı. Diğer öğrencilere de kitap okuma görevi vererek kitaptan başlarını kaldırmamalarını söyledi. S.K. öğrencisi B.N.K.'ya cinsel istismarda bulundu. Diğer öğrenciler bakınca da azarladı. B.N.K., yaşadıklarını iki kız arkadaşına anlattı. Ancak üzülürler diye ailesine söyleyemedi. Ortaokula başlayan B.N.K. arkadaşları A. ve Ş.'ye yaşadığı cinsel istismar olayını anlattı. Daha sonra kız arkadaşı Ş. ve diğer öğrencilerle sorun yaşayınca arkadaşları tarafından dışlandı. Rehber öğretmen Ş.K. da yaptığı araştırmada öğrenci A.'dan B.N.K.'nın önceki okulunda öğretmeni tarafından tacize uğradığını bu yüzden psikolojik sorunları olduğunu öğrendi. Rehber öğretmenin konuştuğu  B.N.K. yaşadığı cinsel istismarı ailesine anlattı. Aile polise giderek şikayetçi oldu. B.N.K. savcılıkta, öğretmeninin sınav kağıdı saydırmak veya başkaca bahanelerle kendisini masasına çağırıp, masa ile duvar arasında bulunan kalorifer peteğinin olduğu bölüme alıp taciz ettiğini anlattı.
‘SINIF ÇOK KALABALIKTI YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL' Suçlamaları kabul etmeyen öğretmen S.K. ifadesinde "Neden böyle bir suçlama yaptığını bilmiyorum. Kendisi benim başarılı öğrencilerimdendi. Sınıfın mevcudu 35-40 arasıydı. Böyle bir kalabalık bir ortamda fark edilmeden böyle bir suç işlemek mümkün değildir. Atılı suç iftiradan ibarettir” dedi. Savcılık hazırladığı iddianamede, mağdurun, şüpheliye suç isnat etmesi için bir sebep bulunmadığını, doğrudan bir şikayette bulunmadığını taciz olayını anlattığı arkadaşlarıyla aralarının bozulması ve çıkan tartışma sonucu arkadaşlarının beyanlarında olayın açığa çıktığını  belirtti. Şüpheli S.K. hakkında İL Milli Eğitim Müdürlüğü'nce disiplin soruşturmasının da sürdüğü kaydedilen iddianamede, "Çocuğun cinsel istismarı” suçundan S.K.'nın 15 yıldan 40 yıla kadar hapsi talep edildi.
 KAYNAK : HÜRRİYET

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”