Penbe’den flaş Lucescu ve Arda açıklaması

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Galatasaray'da unutulmaz başarılar yakalayan ve kariyerine UEFA ve Süper Kupası bulunduran deneyimli Teknik Direktör Ergün Penbe, Mircea Lucescu'nun dört maçlık süreçte yanlış bir karar olduğunu söylerken, Arda'nın da Galatasaray'a dönmek istediğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğiyle 8-10 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan 24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri ve Futbol Endüstrisi Forum Fuarı'nın (FIFEX), basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam Ergün Penbe, A Milli Takımın 2018 Dünya Kupası'na gidememesi ve Arda Turan hakkında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ergün Penbe, Mircea Lucescu'nun dört maçlık süreçte yanlış bir karar olduğunu söylerken, Arda'nın da Galatasaray'a dönmek istediğini dile getirdi.



"HÜZÜNLENDİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE ONLARIN BAŞARISI BİZE MUTLULUK VE SEVİNÇ OLDU”

Ampute Milli Takımının Avrupa Şampiyonu olmasıyla ilgili olarak Ergün Penbe, "Hepsini tebrik ederiz, çok başarılardı, Türkün gücünü, hırsını, mücadelesini nasıl olacağını sahaya çok iyi yansıttılar ve gösterdiler. Takım ruhunu ve birlikteliği gösterip Avrupa Şampiyonu oldular. Hüzünlendiğimiz şu günlerde onların başarısı bize mutluluk ve sevinç oldu. Hakikaten ayrı ayrı hepsinin alınlarından öpmek lazım. Onlar içimizden biri. Ettikleri mücadele için hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu burada kalmamalı. Bizim başarılarımızı biliyorsunuz başarılı oluyoruz ve ardından 10 sene turnuvaya katılamıyoruz. İnşallah onlar katıldıkları bir sonraki turnuvada yine şampiyon olurlar” dedi.



"LUCESCU, 4 MAÇLIK SÜREÇTE YANLIK BİR KARARDI”

Futbolda istikrarın çok önemli olduğunu söyleyen Teknik Direktör Ergün Penbe, "Milli maçlara Fatih Terimle başladık, kötü başladık sonra yine bir hava yakaladık ve şansı elde ettik. Sonra bir teknik direktörlük değişikliği oldu lucescu geldi. Bu doğru muydu değil miydi tartışılacak bir konu. Lucescu ile çalışmış bir oyuncu olarak Lucescu iyi bir hoca. Ben 2 sene çalıştım neler yapabileceğini biliyorum. Kısa vadede ne kadar başarılı olur onu sormak lazımdı. Uzun vadede Lucescu çok başarılı olurdu milli takımda ama kısa vadede şu dört maçlık süreçte bence yanlış bir karardı. Nitekim de öyle oldu. Elimize geçen fırsatı değerlendiremedik, üzücü bir olay” diye konuştu.



"MAALESEF ÜLKEMİZDE OYUNCU YETİŞMİYOR”

Ülkede alt yapılardan oyuncuların gelmemesi, yabancı sayısının fazla olması ve Türk oyuncuların da fazla yer bulamamasının sonucunda başarının bulunmasını zorlaştırdığını söyleyen Ergün Penbe, "Takım olamadığınız zaman tesadüfi başarılara muhtaç kalıyorsunuz. Bizim öncelikle bir yapılanmamız lazım. Öncelikle yabancılara ödediğimiz paralar, transferlerde ödediğimiz paraları alt yapılarımıza eğer kaynak sağlarsak, alt yapılarımıza yatırırsak zaten oyuncuların yetişeceğine inanıyorum. Bugün bakıyorsunuz futbol endüstrisinde en üst seviyede olan yukarıda olan ülkeler, alt yapılarına 70 milyon Euro gibi yatırımlar yapıyorlar ve her zaman istikrarı sağlıyorlar. Öncelikle bunları bizim çözmemiz lazım, Türk futboluna önem veren kişilerin ve federasyonumuzun bunları çözmesi lazım. Böyle başarıyı yakalarız. Tabii ki bizim oyuncularda da bitiyor. Çok çalışmak lazım istemek lazım, bizim oyuncularda da biten bir şey bu. Maalesef ülkemizde oyuncu yetişmiyor. Bu sorunu çözmek lazım. İlerde bu milli takıma da yansıyacaktır” diye konuştu.



"ARDA'NIN FORMSUZLUĞU MİLLİ TAKIMIMIZI ETKİLİYOR”

A Milli Takımın kaptanlarından olan ve son günlerde eleştirilerin odağında olan Barselonalı Arda Turan ile ilgili soruya Ergün Penbe, "Şimdi futbolun içindeysek eleştiriye de her şeye de açık olmak zorundasınız. Futbolda dün yoktur bugün vardır. Her zaman iyi olmak zorundasınız. Çoğu meslek gibi futbol da çok nankör bir meslek. Onun için her zaman kuvvetli olmanız gerekiyor. Bir kere egolarınızdan, büyüdükçe küçülmeniz gerekiyor. Evet, Arda benim kardeşim, Türkiye'nin yetiştirdiği ender yıldızlardan bir tanesi. Onunda yanlışları var mı var tabii ki, o da insan tabii ki, etten kemikten yaratılmış bir insan hataları oluyor. Önemli olan hatalardan ders almak. Arda'nın formsuzluğu milli takımımızı etkiliyor. Çünkü dediğim gibi önemli bir değer. İyi bir Arda çok büyük katkılar sağlıyor milli takıma. Zaten sıkıntılar yaşıyoruz bir de bu polemikler eklenince sıkıntılar çok daha büyük olup milli takımın başarısına bu sefer yansıyor. Umarım her 2 taraf bu yaşananlardan dolayı ders almıştır. Önemli olan çıkarılacak derslerdir burada. Sonrasında bunların tekrarlanmamasıdır” dedi.



"ARDA DEĞERLİ BİR YILDIZ”

Arda'nın, değerli bir yıldız olduğunu ve kaybedilmemesini belirten tecrübeli Teknik Direktör Ergün Penbe, "Arda kaybedilmemesi gereken bir yıldız, ülke futbolu için, ülke futbolunun tanıtımı için, yurtdışında bizim için önemli bir kardeşimiz. İnşallah eski Arda'yı, formda, futboluyla gündeme gelen Arda'yı tekrar aramızda görürüz” şeklinde konuştu.



"POZİTİF ARDA'NIN TEKRAR GERİ DÖNECEĞİNE İNANIYORUM”

Arda'nın futbolla yatıp futbolla kalktığını söyleyen Penbe, "Arda'nın aslında bir şey yapması gerekmiyor. Zaten futbola gönül veren futbolla yatan, futbolu çok seven bir kardeşimiz. Arda'nın oynaması çok önemli, oynadıkça bir futbol kendini daha iyi geliştirir form tutar. Arda tabii yeterli süreyi Barselona'da bulamıyor. Oynayamadığınız zaman bu sizin ruh halinizi de etkiliyor. Yani bu sefer daha agresif ve daha sinirli olabiliyorsunuz. Hatta hatalar yapabiliyorsunuz. Bunlar genç oyuncular hatalar yapabiliyorlar. Bu da hatalar yapmanıza sebep olabiliyor. Arda oynadıkça daha iyi olacağına, o eski sempatik pozitif Arda'nın tekrar geri döneceğine inanıyorum” dedi.



"ARDA ARA TRANSFERDE OYNAYACAĞI BİR TAKIMA GİDECEK”

Arda'nın zaten Barselona'ya giderek büyük bir seviyeye çıktığını söyleyen Ergün Penbe, "Zaten Barselona'ya gitti. Tabii orada yeterli süreyi alamadı belki onu alsa çok daha farklı olurdu. Bence oynayabilecek takıma gidecek. Çünkü Arda oynayıp morallenebilecek bir yapıya sahip, hep oynamak isteyen bir yapıya sahip olduğu için oynayabileceği daha faydalı olabileceği bir takıma gitmesi benim gönlümden geçen, o da tahminimce öyle yapacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Arda'nın kesinlikle ara transferde bir takım gideceğini söyleyen Ergün Penbe, hangi takıma gideceğin bilmediğini bunu Arda'ya sormak lazım diyen Penbe, "Öyle söylentiler var. Bir kızı herkes ister bir kişi alır. Bakalım Arda'yı kim alacak” dedi.



"ARDA GALATASARAY'I ÇOK SEVİYOR VE GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYOR”

Arda'nın Galatasaray'ı çok sevdiğini ve Galatasaray'a dönmek istediğini bildiğini dile getiren tecrübeli Teknik Direktör Ergün Penbe, "Tabii ki Arda Galatasaray'ı çok seviyor. Galatasaray'a dönmek istediğini de biliyorum. Bir takım söylentiler çıktı. Şimdi gelirse iyi mi olur kötü mü olur onu bilemeyiz. Ama Arda Galatasaray'ın çıkardığı yıldızlardan, değerlerden bir tanesi. Galatasaray için canını verecek oyunculardan bir tanesi. Gelirse de en iyi şekilde hizmet edeceğini, performansını daha da üstüne katlayacağına inanıyorum. Tabii ki futbol moralle yapılan bir şey, moraliniz ne kadar düzgün ve yüksek olursa çok daha başarılı olursunuz. Arda eğer Galatasaray'a gelirse, seyirci desteği ona iyi şekilde olursa, patlama yapabilecek bir Arda'yı görebiliriz. Dediğim gibi gelmeden daha tepkiler onu istememe gibi durumlar ortaya çıkarsa, bu futbolcuyu tabii ki üzer. Bu sefer performansını etkiler olumsuz olur” ifadelerini kullandı.

(Adem Akalan/İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”