Maç iptal edilmesine rağmen, kaleciyi sahada unuttular

 Maç iptal edilmesine rağmen, kaleciyi sahada unuttular

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

1914-1981 yılları arasında yaşayan Charlton Athletic formasını 22 sene giymiş efsane kalecinin sis hikayesi hala günümüzde konuşuluyor. 

1937 yılı  Noel'de Charlton Athletic, Chelsea ile karşılaşıyor ve maç 1-1 devam ediyor.


Ancak 61. dakikada yoğun sis nedeniyle hakem tarafından erteleniyor.
 
Kaleci Sam Bartram bu durumdan habersiz, uyarılan en son kişi oluyor. Anlattığı bilgiler doğrultusunda:
"Maç başladıktan hemen sonra sis iyice yoğunlaşmaya, hızlıca Chelsea kalecisi Vic Woodley'in kalesinden bana doğru yayılmaya başladı. Hakem oyunu durdurdu ve sonra görüş düzeldiğinde oyunu yeniden başlattı."


"Bu sırada ilerdeydik ve ben, biz hücumdayken çok ama çok az kişileri seçebiliyordum. Takımın Chelsea'yi ilerde kendi sahasından çıkarılmadığının bilinciyle mutlu, kale çizgisinde bir ileri bir geri gidiyordum."


"Bizim çocuklar da ihtiyarları iyice bunalttı diye kendimce düşünüyordum. Ama belli ki gol atamıyorduk çünkü gol atmış olsak bizimkiler geri gelirdi. Zaman geçtikçe penaltı çizgisine kadar gitmeye başladım ama hiçbir şey görünmüyordu."


"Belli ki Chelsea defansı baya bir mesai yapıyordu. Bir süre sonra sis bulutu içerisinde bir şeyler gördüm. Bir polis memuru bana doğru geliyordu. 'Nasıl oluyor da sen hala buradasın?' dedi. Oyun 15 dakika önce durmuştu."
 
Hakemin aldığı kararı duymayan efsane futbolcu Sam Bartram, bu hatıra nedeniyle Charlton Athletic taraftarları için Sam Bartram son derece önemli bir yere sahiptir. 22 yıl boyunca Charlton Athletic forması giyen Sam Bartram'ın heykeli The Valley Stadı'nın önünde bulunuyor.
 

KAYNAK: TRTSPOR 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”