Trump, Arap İslam Amerikan Zirvesi’ne katılacak

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Suudi Arabistan'da düzenlenecek Arap İslam Amerikan Zirvesi'ne katılacak.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan'a düzenliyor. Trump'ın, ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüşmesinin ardından Cumartesi günü Orta Doğu, Afrika ve Asya genelindeki liderlerin katıldığı Arap İslam Amerikan Zirvesi'ne katılması planlandı. Trump, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreynli yöneticilerle görüşmesi bekleniyor.

Zirvede gündeminde Suudi Arabistan'ın Amerikan firmaları ile "Vizyon 2030” çerçevesinde ekonomik ve sosyal reform gündemiyle yüksek profilli yatırım anlaşmaları yapması, ABD'nin Suudi Arabistan'a onlarca milyon dolarlık silah satışı da yer alıyor.

Ziyaret sırasında ABD-Suudi Arabistan arasında savunma, sanayi ve kimya sektörlerin yanında elektrik, petrol ve gaz konusunda da yeni anlaşmaların yapılması bekleniyor. ABD'li firmalara Suudi Arabistan'da çalışma lisanslarının verilmesinin söz konusu olduğu da ifade edildi. Yerel üretimin teşvik edilmesi için Suudi petrol devi Aramco'nin CEO'sunun ABD'nin önde gelen firmaları ile anlaşmalar imzalamasının beklendiği öğrenildi.

Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından tarihteki en büyük piyasa arzı olacak olan Aramco'nun halka açılması çalışmaları için New York Borsasından bir heyetin Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesinin planlandığı ifade edildi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”