Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı Konya’ya Verilen Bir Değerdir

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında Konya'daki bütün ilçe belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilen Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek'i tebrik ederek çiçek takdim etti. Belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığının Konya'ya verilmesinin Konya'ya verilen önemi ve değeri ortaya koyduğunu söyledi.  
Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek başkanlığında toplandı. BAŞKAN AKYÜREK'E ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ Toplantı öncesi Konya'daki bütün ilçe belediye başkanları, hafta sonu Ankara'da yapılan seçimle Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i tebrik etti. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, bütün belediye başkanları ve Konya Belediyeler Birliği encümeni adına Başkan Akyürek'e çiçek takdim etti. KONYA, MANEVİ VE TARİHİ KONUMUYLA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR Belediye başkanlarına teşekkür eden Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığının Konya'ya verilmesinin Konya'ya verilen önemi ve değeri ortaya koyduğunu belirtti. Başkan Akyürek, "Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Önemli olan hayırlı hizmetlere vesile olmak. Tabi ki bu görev Konya'ya verilen değerdir, Konya'mız adına güzel bir gelişmedir. Bu da Konya'mızın değerinden ve öneminden kaynaklanmaktadır. Konya, içinde bulunduğumuz belki de fark etmediğimiz bazı hususları olan bir şehirdir. Konya, medeniyetimizin kurucu şehridir. Anadolu'nun vatan edinilmesinde en önemli rolü oynayan şehirdir ve yüzlerce yıl bu önemini devam ettirmiştir. 21. yüzyılda gerek dünya şehirleri arasında, gerek ülkemiz şehirleri arasında ön plana çıkma sürecinde olan bir şehirdir. Konya, manevi ve tarihi konumuyla önemli bir şehirdir” dedi. Türkiye Belediyeler Birliği encümen toplantısının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek bilgi veren Başkan Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliğinin bir görevinin de mevzuat değişikliklerinin takibi ve belediyelerle ilgili düzenlemelerde görüş oluşturmak olduğunu söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Eş Başkanlığı ile Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”