“Umarım geçen maçtaki hataları yapmayız"

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Finlandiya maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Umarım geçen maçtaki hataları yapmayız" dedi.

Lucescu, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu son maçında yarın Finlandiya ile oynanacak karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maçın oynanacağı Veritas Stadyumu'ndaki toplantıda konuşan Rumen teknik adam, "Şimdi her şeyden önce önümüzdeki maçı oynamak lazım. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Son 3 maçta yedi puan alan güçlü bir ekibe karşı oynayacağız. İzlanda ekibinin aynısı diyebilirim, aynı disiplin ve organizasyon. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız ve aynı zamanda dikkatli olmamız lazım. İzlanda maçını kaybettik çok yazık. Basit bir şekilde kaybettik. Daha dikkatli olmalıydık. İlk golü yedikten sonra ekibim kendine olan güvenini kaybetti. Aslında ilk 30 dakika domine ettik ama sonra kaybedilen bir oyun. Oyuncularım çok üzgünler ama hayat devam ediyor. Daha güçlü bir ekip kurmak için önümüzde 1 senemiz var. Daha güçlü bir ekiple çalışmalara başlayacağız. Oynamayan oyuncularla bir ekip kurmak çok kolay değil" diye konuştu.



"TÜRK OYUNCULARIN KALİTESİNE GÜVENİYORUM"

Genç Türk yeteneklerin kendilerini daha iyi gösterip yurt dışına çıkmaları gerektiğini vurgulayan Rumen teknik adam, "Yurt dışına çıkıp oynayamamak amaç değil. Türk antrenörlerin de milli takıma oyuncu yetiştirme sorumluluğu olmalı. Bu bir görev aslında. Oyuncuların oynamalarını ve onlara güven aşılamaları lazım. Milli takımla hazırlanmak için çok kısıtlı zamanlar oluyor. Dolayısıyla bu oyuncuların takımlarında oynamaları lazım. Bizim 15 kulüpte oynayan oyunculardan kurulu bir takımımız var. İki 3 kulüpten bir takım kuramıyoruz ama en kısa zamanda kaliteli bir takım kuracağımıza eminim. Türk oyuncuların kalitesine güveniyorum. İzlandaya karşı kaybettik oyun organizasyonunun ne kadar önemli olduğunu gösteren bir ekibe kaybettik. Bizden 8 km fazla koştular. Eskişehir'deki sonuçlara baktığınızda bu tür istatistiklerde bizden iyiydiler. Bunun karşılığını da aldılar. Artık bizim geri dönmemiz lazım. Geçmişi konuşmanın anlamı yok. Tabii ki kayıp büyük üzüntüye neden oldu. Yarın çok önemli bir maçımız var. Finlandiya ekibine büyük saygımız var ama iyi bir reaksiyon göstereceğimizi düşünüyorum. Şimdilik bir baskı yok. Umarım geçen maçtaki hataları yapmayız. Üç önemli hata yaptık ve bunların karşılığında gol yedik" diye konuştu.



"YABANCILARDAN DAHA ÖNEMLİ OLSUNLAR"

Lucescu, milli takım oyuncularının kendi takımlarında çok önemli yerlerde olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Onlar önemli adam olsunlar. Yabancılardan daha önemli olsunlar. Yoksa milli takımı kurmak çok zor olacak. Ersun Yanal ve Şenol Güneş ile birlikte büyük rekorlarımız var. Milli takımın çekirdeğini oluşturacak bana 3 tane oyuncu alacak bir ekip söyleyin. Bu yüzden çok zor. Hazırlanmak için yeterli zaman yok. Birkaç bir şeyi değiştireceğiz."

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”