Yarına Dikkat! Trakya İçin Kar Alarmı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Yarına Dikkat! Trakya İçin Kar Alarmı, İstanbul İçin Soğuk Hava Uyarısı Var

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Trakya'da, yarın kar yağışı bekleniyor. İstanbul için ise kar yok ama soğuk hava uyarısı var.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Trakya'da etkili olan sağanağın, yerini yarın kar yağışına bırakması bekleniyor.Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

SAĞANAKTAN SONRA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Trakya'da iki gündür etkili olan sağanağın, yarın yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIK 4-7 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklığının bugün akşam saatlerinden itibaren 4-7 derece düşmesi öngörülen bölge genelinde sağanak, Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Kar yağışının etkisini çarşamba günü arttıracağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Vatandaşlar fırtına ve soğuk hava nedeniyle İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunu merak ediyordu. Meteorolojinin açıklamasına göre; parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

 
 

Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de soğuk havanın 10 gün devam edeceğini, İstanbul'da yarın sıcaklık değerlerinin 3 derece daha azalacağını belirterek, 'Kar yok, Anadolu'da ise şiddetli olmasa da kar var' açıklamasını yaptı.

ANKARA İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Ankara'da öğleden sonra ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ankara'da sabah saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden yağmur ve sağanağın öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetlenerek etkili olacağı tahminine yer verildi.

Açıklamada su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BÖLGELERİMİZE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

İSTANBUL °C, 9°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KIRKLARELİ °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu

KOCAELİ °C, 10°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLİ °C, 13°C Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itiaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 14°C Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Kahramanmaraş çevrelerinin sabah saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Kayseri çevrelerinin ilk saatlerde sisli geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güneyinde öğle ve akşam saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 11°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ÇANKIRI °C, 8°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKİSEHİR °C, 12°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 14°C Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

BOLU °C, 11°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 15°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 8°C Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer sisli

ZONGULDAK °C, 12°C Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaen aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu yarın sağanak yağışlı

TOKAT °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 3°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

KARS °C, 0°C Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

MALATYA °C, 8°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

VAN °C, 6°C Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 14°C Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

GAZİANTEP °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

ŞANLIURFA °C, 18°C Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

SİİRT °C, 13°C Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

KAYNAK : SON DAKİKA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”