Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Hobi Bahçe Sahipleri Meydanlara Döküldü

13 Aralık 2021 Pazartesi 11:23
Hobi Bahçeleri Sahipleri Meydanlara Döküldü!
Geçtiğimiz günlerde haberini yapmış olduğumuz hobi bahçelerinin yıkılması Konya'da tekrar gündem oldu. Seslerini duyurmak isteyen ve çare arayan bahçe sahipleri: ‘'Rant için değil, ekip biçmek için aldık'' pankartlarıyla meydanlarda seslerini duyurmak istedi. Yetkililerden çözüm bulunması isteniyor.

Hobi Bahçeleri Sahipleri Açıklamalarda Bulundu;
Bizler sıkıntılarımızı ve problemlerimizi dile getirmek amacıyla bir araya gelmiş düşük gelirli vatandaşlarız. Geçtiğimiz yıl , bütün dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisiyle beraber, Kıt kanaat birikimlerimiz ile bahçede kullanıdığımız aletlerimizi muhafaza etmek, kışın yağmurdan, yazın güneşten korunup ihtiyaçlarımızı giderdiğimiz, nefes almak için yaptığımız bahçe kulübelerimizin yıkılması istenmektedir. Bizlerde Vatandaşlar olarak, bir araya gelerek hak arama mücadelemize 1 senedir devam etmekteyiz.
Devletimizin 2020 yılında çıkarmış olduğu yasayı uygulama noktasında henüz bir yönetmelik çıkartmamışken, yerel yönetimler bahçelerimizin yıkılmasını istemekte veya yıkmaktadır. Biz düşük gelirli vatandaşlar olarak , günümüzde   milyonlarca rantın döndüğü tarım arazilerinin imar rantına dönüştürüldüğü villa parsellerini  alacak  ekonomik güce sahip olamadığımız için kıt kaynaklarımızla ancak hobi bahçesi alabildik, yapabildik.
Yaşamakta olduğumuz bu zaruret bizi,  hem var olan ekonomik sıkıntılardan hem de şehrin kalabalık ve stresli ortamından kurtaran ve huzur bulduğumuz hobi bahçelerini yapmaya sevketti. Ayrıca bahçelerimiz sayesinde hem üretiyor, hem de kendiliğinden oluşan komşuluk ilişkileri ile paylaşıyorduk. Kendi ürettiğimiz gıdaları (meyvemizi, sebzemizi, yumurtamızı) tüketerek, piyasadan daha az tarım ve hayvancılık talebinde bulunuyor ve bu sayede de gıda ürünlerinde enflasyon artışının azalmasına vesile oluyorduk. Hobi bahçelerinin tarımı katlettiği iddia edilmektedir. İddiaların aksine hobi bahçeleri tarımı katletmek bir yana atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesini sağlayarak, tarım üretimini arttırmakta ve doğal üretimi teşvik etmektedir. Yukarıda bahsedildiği gibi de fiyat istikrarına yardımcı olmaktadır.
Bizler hobi bahçelerimiz ile tarıma zarar vermediğimiz gibi, bilakis köylerde tarım ekonomisinin gelişimine katkı sunnuyoruz. Bu nedenle, hobi bahçelerimizin tıpkı Avrupa ve Amerika'daki emsallerinde olduğu gibi yasal zemine kavuşturularak hobi bahçelerinin doğrudan veya dolaylı olarak istifade eden yüz binlerce insanımızın mağdur edilmemesini, bahçelerimizin yıkılması yerine ekonomiye kazandırılmasını ve islah edilmesini talep ediyoruz.
Konya belediyeleri halka zulüm etmektedir. Tarım şehri olan Konya'mızın merkezinin bile ova olduğu bir ilde yüz ölçümünün neredeyse tamamı tarım arazisi iken yapılmış olan bahçe sayısı yok hükmünde iken İlçe belediyeleri yıkım yaparak pandemi döneminde halkı zor durum da bırakmaktadır.
Siz değerli basın mensupları aracılığıyla buradan saygıdeğer yetkililere sesleniyoruz. Bu yıkımlar halkı çok zor durumda bırakacaktır. Telafisi mümkün olmayan zarar ve kayıplarla karşı karşıya bırakacaktır. Toprakla buluşan nefes alan çocuklarımızın nefesini geri istiyoruz. Teyzelerimizin ve amcalarımızın kıt kaynakları ile yapmış olduğu huzur ve mutluluk bahçelerimizin yıkılmamasını ve acilen bir düzenleme getirilmesini talep ediyor ve  istiyoruz.
 


Kaynak Haber Merkezi

Konya’da üniversite öğrencileri ve akademisyenler “Kampüste Filistin Nöbeti“ eylemi yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gazze’yi yeniden canlandıracak!

İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı istifa etti

Moda dünyasını ikiye ayıran kot pantolonlar 20 bin TL fiyatıyla yok satıyor!

Konya’da aynı anda 15 obruk oluştu!

Konya’da tarihe vefa! Konya’nın Tarihi Hemşirelik Binası’nın restorasyonu tamamlandı!

Liseli öğrenciler Konyalılara eşsiz bir müzik ziyafeti sundu

Konyaspor, teknik direktörü ile yollarını ayırdı

Konya’da yolcu çantasında milyonlarca uyuşturucu çıktı!

Konya’da ki bu göl bukalemun gibi renk değiştiriyor? Kızıla bürünen göl alarm veriyor!

Ali Yerlikaya’dan 1 Mayıs’ta Taksim yasağıyla ilgili açıklama!

Threads uygulaması Türkiye’de bugün erişime kapanıyor

Konya’da sahipsiz köpeğe araba çarptı! Köpeği tedavi ettirip sahiplendirdi

Konya’da bugün ve yarına dikkat! Meteoroloji sarı kod ile uyardı!

Konya’da 30 kilo altınla kayıplara karışan kuyumcu yakalandı!

Konya’da üretiliyor! Kadınlar tarafından test edilip, üretimin yüzde 80’i Amerika’ya ihraç ediliyor

Yaklaşık 8 bin genç çift evlenebilmek için sıfır faizli fona koştu

İslam Kalkınma Bankası Grubundan Türkiye’ye milyarlarca dolarlık finansman

Konya merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda oy verme işlemi başladı

Karataylı genç halterci’den önemli başarı

Konya Büyükşehir Belediyespor Hentbolda Play-Off’ta mücadele edecek

DİĞER HABERLER