Konya’da bir ilk: Yunus Emre Anaokulu’ndan Erasmus+ gururu

 Konya’da bir ilk: Yunus Emre Anaokulu’ndan Erasmus+ gururu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Selçuklu Yunus Emre Anaokulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ K122 “Geleceğin İnşaası: STEM ile 3R (Azalt-Yeniden Kullan-Geri Dönüştür)” projesi kapsamında ilk uluslararası hareketlilik başarıyla gerçekleştirildi.

Proje çerçevesinde İspanya'dan gelen misafir eğitimciler, bir hafta boyunca Yunus Emre Anaokulu öğrencileriyle çeşitli eğitim ve atölye çalışmaları yaptı.

Hareketlilik süresince öğrenciler; STEM temelli etkinlikler, çevre bilincini artırmaya yönelik 3R uygulamaları, geri dönüşüm çalışmaları ve kültürlerarası etkileşimi güçlendiren aktivitelerle dolu bir program yaşadı. Minik öğrenciler, erken yaşta hem çevre duyarlılığı kazandı hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Proje kapsamında misafirlere yalnızca eğitim faaliyetleri sunulmakla kalınmadı; aynı zamanda Konya'nın tarihi ve kültürel değerleri de tanıtıldı. Mevlana Müzesi başta olmak üzere şehrin önemli tarihi mekânları gezdirilerek Konya'nın köklü medeniyet geçmişi aktarıldı.

Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan ortaklığıyla yürütülen proje, Konya genelinde kabul edilen tek anaokulu Erasmus+ projesi olma özelliği taşıyor.

 

Bu önemli başarı, okul velileri, öğretmenleri ve idaresi tarafından büyük bir gururla karşılandı.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Zehra Nur Konak'ın özverili çalışmaları takdir toplarken, eğitim camiası tarafından kendisine teşekkür edilerek projenin devamının başarıyla sürdürülmesi temennisinde bulunuldu. Yunus Emre Anaokulu, bu projeyle birlikte Konya'da okul öncesi eğitimde uluslararası iş birliğinin güçlü bir örneğini sergilemiş oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HC
    Hasip Ceran
    5 saat önce

    Tebrikler.Okulunuzun başarısını kutlarım.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”