Konya’da TOKİ’den kurasız konut satışı başlıyor! Bakan Kurum duyurdu

 Konya’da TOKİ’den kurasız konut satışı başlıyor! Bakan Kurum duyurdu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla 5’i deprem bölgesi olmak üzere toplam 64 ilde yaklaşık 20 bin konutun “açık satış” yöntemiyle kurasız olarak vatandaşlara sunulacağını açıkladı.

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında satışa çıkarılan konutların büyük bölümünün tamamlandığı ya da tamamlanma aşamasında olduğu belirtilirken, uygulamanın özellikle orta gelir grubuna yönelik erişilebilir konut imkânı sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

Kurasız başvuru imkânı 64 ile yayılıyor

Kampanya çerçevesinde 2+1 ve 3+1 daireler, Türkiye genelinde 64 ilde kurasız şekilde satışa sunulacak. Deprem bölgesindeki illerin de dahil edildiği projede vatandaşlara doğrudan başvuru ve satış imkânı sağlanacak.

Bakan Kurum, konut fiyatlarının 2,1 milyon TL'den başladığını, aylık taksitlerin ise 18 bin TL seviyesinden itibaren şekillendiğini belirtti.

Vatandaşa 3 farklı ödeme seçeneği

TOKİ'nin satış modelinde alıcılara bütçelerine göre üç ayrı ödeme planı sunuluyor. Buna göre:

Konut bedelinin tamamını peşin ödeyenlere yüzde 25 indirim uygulanacak.

Yüzde 50 peşinat ödeyen vatandaşlara yüzde 8 indirim ve 72 aya kadar vade seçeneği sağlanacak.

Peşinatın yarısını sözleşme sırasında, kalan yarısını ise 12 ay sonra ödemek isteyenler için 60 aya kadar vade imkânı sunulacak.

Fiyatlar illere ve konut tipine göre değişiyor

Kampanya kapsamında konut fiyatlarının şehir ve daire büyüklüğüne göre farklılık göstereceği bildirildi. Yüzde 25 peşin indirim seçeneği baz alındığında 2+1 konutların 2,1 milyon TL ile 5,4 milyon TL arasında, 3+1 konutların ise 2,7 milyon TL ile 6,2 milyon TL arasında değiştiği ifade edildi.

Başvuru ve detaylar TOKİ üzerinden

Kampanyaya ilişkin tüm ayrıntılar, satışa sunulan konut listeleri ve başvuru şartlarının TOKİ'nin resmî internet sitesi üzerinden ve çağrı merkezi aracılığıyla öğrenilebileceği belirtildi. Konutların büyük bölümünün bitme aşamasında olması nedeniyle hak sahiplerinin kısa sürede evlerine taşınmasının hedeflendiği kaydedildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”