Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Konya Türkiye'nin En Büyük Fuarına Hazırlanıyor

21 Mayıs 2021 Cuma 14:51
TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya Tarım Fuarı ile ilgili Dedeman Otel'de basın toplantısı düzenledi.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 7-11 Haziran'da Konya Ticaret Odası (KTO)-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek 18. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'na (Konya Tarım Fuarı) ilişkin, "Türk tarım sektörünün gururu olan Konya Tarım Fuarı, sadece ülkemiz açısından değil, Avrasya coğrafyasının da sektöründeki en önemli buluşmasıdır." dedi.

Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin tahıl deposu Konya'nın, iki yıl aradan sonra ülkenin en büyük tarım fuarına hazırlandığını söyledi.

Tarım sektörünün Türkiye'deki en verimli buluşmasını 7-11 Haziran'da gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Ersözlü, "Türk tarım sektörünün gururu olan Konya Tarım Fuarı, sadece ülkemiz açısından değil, Avrasya coğrafyasının da sektöründeki en önemli buluşmasıdır. Bu yıl 18'incisini düzenleyeceğimiz fuarımızı, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirmek için her türlü tedbirimizi aldık. TÜYAP'ın yeni nesil fuarcılık anlayışıyla gerçekleştireceğimiz fuarımızı tüm paydaşlarımız gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirler." diye konuştu.

Ersözlü, Kovid-19 döneminde tarıma dayalı sanayide diğer sektörlere nazaran önemli bir ilerleme kaydedildiğini, bu süreçte önemi her geçen gün daha da çok anlaşılan tarım sektöründe iç ve dış satışların yadsınamaz ölçüde arttığını dile getirdi.



- "Temassız fuar deneyimini de yaşatacağız"

Fuardaki paydaşların sağlığını da önemsediklerini vurgulayan Ersözlü, şunları kaydetti:

"Yeni dönemin hassasiyetlerine uygun olarak hizmetlerimizi planladık ve önlemlerimizi aldık. Hijyen uygulamaları, ateş ölçümü, sosyal mesafeye uygun ortak alanlar, havalandırma sistemlerindeki iyileştirmeler ve HES kodu ile katılımcı ve ziyaretçiyi kabul ederek, Sağlık Bakanlığının yönergelerine uygun bir biçimde fuarımızı hazırladık. Fuara gelenlere temassız fuar deneyimini de yaşatacağız. Katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz MyTüyap mobil uygulamamız üzerinden fuar davetiyesi alabilecek ve uygulama sayesinde fuar alanında temassız kartvizit değişimi yapabilecek."

Ersözlü, Konya Tarım Fuarı katılımcılarına ve ziyaretçilerine dijital uygulamaların etkin bir şekilde kullanıldığı "yeni nesil hibrit fuar" deneyimi de yaşatacaklarını, TÜYAP tarafından geliştirilen akıllı eşleştirme sistemi sayesinde fuarı fiziken ziyaret edemeyen yabancı ziyaretçilerin, istedikleri katılımcılardan online olarak görüşme talep edebileceklerini belirtti.

Basın toplantısına, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş da katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından 278 firma ve firma temsilciliğinin, tarımsal teknolojilerle ilgili tüm yeniliklerini sergileyeceği fuarda, traktörlerden biçerdöverlere kadar birçok tarımsal ekipmanın en son modellerinin tanıtımı yapılacak.


Kaynak Haber Merkezi

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda oy verme işlemi başladı

Karataylı genç halterci’den önemli başarı

Konya Büyükşehir Belediyespor Hentbolda Play-Off’ta mücadele edecek

Akıllı Şehir Yönetim Uygulamalarıyla Konya’da Koordinasyon Artırılacak

Güneş kremi alırken dikkat edilmesi gerekenler! Cilt tiplerine göre seçim öneriliyor

Doç. Dr. Ramazan Gündüz, SEHAL öğrencileriyle buluştu!

Suğla Gölü’nde 1400 metre ağ ele geçirildi

Konya’da 3 yaşındaki çocuk üçüncü katın penceresinden düştü!

Evlenmenin maliyeti ne kadar? Evlenecek çiftlerin düğünü ne kadara mal oluyor?

Konya’da yaşayan Mustafa Atar, iki kişinin sığamadığı yerde 20 yıldır ailesini geçindiriyor

Konya’da ilginç olay! Tamir için bırakılan arabanın motorundan çıktı, Yardıma itfaiye yetişti!

Konya Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlara imza attı! Kolilerin içerisinden on binlerce çıktı!

Tarım Kredi Marketlerinde indirimler başladı! İşte büyük indirim ve fiyatlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan İsrailli Bakan’ın paylaşımına tepki

Arda Güler, Real Madrid’deki yerini sağlamlaştırdı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı! İntegral müfredattan kaldırıldı!

Lokanta ve kafelerde KDV artıyor!

Konya dahil 42 ilde “Narkoçelik-14“ operasyonu: 321 şüpheli yakalandı

Konya’da silahlı kavga çıktı! 3 kişi yaralandı

Konya’da pastaneye silahlı saldırı! 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Konyalı şehit polis Emrah Büke son yolculuğuna uğurlandı!

Sosyal medyada büyük beğeni toplayan Konyalı Genç, Başkan Altay ile buluştu

DİĞER HABERLER