Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Millet İradesine Darbe: 28 Şubat Mağduru Yaşadıklarını Anlattı

26 Şubat 2021 Cuma 18:33
Başörtülü olduğu için üniversiteden atılan Fazilet Şen, yaşadıklarını anlattı: - "Öğretmenlik yapmak istiyordum, hep içimde kaldı. Psikolojik olarak beni çok yıpratan bir süreç oldu"

Türkiye demokrasi tarihinin kara lekesi olarak hafızalara kazınan 28 Şubat sonrası okuduğu Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü'nden atılan Fazilet Şen, o dönem yaşananların unutulmamasını istiyor.

Konya'da oturan, iki çocuk annesi 41 yaşındaki Fazilet Şen, 1997'de girdiği fakültede birinci sınıfı başörtüsüyle okudu. İkinci sınıfta başörtüsü yasağının okullarda uygulanmasıyla kınama, uyarı ve uzaklaştırma cezaları alan Şen, üçüncü sınıfın ilk döneminde okuldan atıldı.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'ndan çıkan kararın Ankara ve İstanbul'da hemen uygulanmaya başlandığını, Anadolu'daki üniversitelere yansımasının bir süre sonra olduğunu söyledi.

Fakülteye başörtülü öğrenci alınmaması kararına öğretim görevlilerinin de uymak durumunda kaldığını dile getiren Şen, tüm baskılara rağmen başörtüsünü çıkarmayı asla düşünmediğini ifade etti.

Şen, o dönemde direnmeden başörtüsünü bırakanlardan bazılarının sonradan FETÖ ile bağlantılı olduklarının ortaya çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"O dönem fark etmemiştim. Bunun FETÖ adı altında gerçekleşen bir durum olduğunu bilememişim. Kendi bölümümde tek başıma kaldım. İkna odalarına alınmadım ama hocaların uyarıları, rencide edişleri... 'Devlete karşı gelme, dersimde bulunma, benim rızkımla da oynama.' diyenler oldu. Özellikle eşarbını indiren arkadaşlarım beni rencide etti. Sınıfa almak istemediler, yanlarına oturtmak istemediler. Yine de yılmadım. Kınama, uyarı, uzaklaştırma cezalarına rağmen yine de 'Okulumu bitirebilir miyim?' diye düşündüm."

Başını açmadığı için o dönemde belli faturalar ödediklerini ifade eden Şen, hayatı her zaman sınav olarak gördüklerini belirtti.

Eşarbını çıkarmadığı için okuldan atıldığını dile getiren Şen, şunları kaydetti:

"Hayatımda hep başarılı bir talebeydim. Fakülteyi 17 yaşımda kazandım. Kredili sisteme bağlı olarak başarı gösterdiğim için liseyi çok çabuk bitirdim. Bu 'postmodern darbe' ile karşılaştığımda 19 yaşındaydım. Tek bildiğim şey, inancıma sahip çıkmam gerektiğiydi. Sonra eve döndürüldüm. Evlendim, iki kızım oldu. Öğretmenlik yapmak istiyordum, hep içimde kaldı. Tezahürleri acı oldu, hezeyanları oldu, psikolojik olarak beni çok yıpratan bir süreç oldu."

Şen, tarih öğretmeni eşinin, kendisine hep destek verdiğini söyledi.


Aftan yararlanarak 2011'de fakülteye döndüğünü belirten Şen, şöyle devam etti:

"İlk öğrenciliğimde 4 yıl olan fakülte, döndüğümde 5 yıl olmuştu. İntibak yasası nedeniyle tarih öğretmenliği bölümünü 6 yılda bitirmiş oldum. Yani bu bölüme 6 yıl emek verdim. 12 yıl sonra aftan yararlanarak üniversiteye döndüğümde hocalarım çok sahip çıktı. Aynı hocalar vardı, hatta 'çok gaddar' diye tasvir edeceğim hocalarım, artık yaşlanmışlar, daha anlayışlı olmuşlar. Ağlayan hocalarım oldu. Cebinden mendillerini çıkarıp gözü yaşlı benimle konuşan hocalarım oldu. Çok şaşırdım."

Şen, 2017'de kurulan 28 Şubat Öğrenci Derneğinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü anlatarak, mağdurların sesini duyurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Fazilet Şen, 28 Şubat'ın sadece başörtülü öğrencileri değil oğlu askerde olan anneleri, eşi kapalı kamu çalışanlarını, kamudan hizmet almak isteyen başörtülü kadınları da mağdur ettiğini söyledi.

- "Yaşadıklarımı evlatlarıma anlattığım zaman bile masal gibi geliyor"

28 Şubat sürecinde yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Şen, "Recep Tayyip Erdoğan hükümeti uzun süredir devletimizin başında. Birçok özgürlük getirdi. 24 yıl önce yaşananları gençler bilmiyor. Yaşadıklarımı kendi evlatlarıma anlattığım zaman bile masal gibi geliyor. Bu serbestliği yaşayamamış biri olarak söylüyorum, bu özgürlüğün çok kıymetli olduğunu bilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Dünyanın hiçbir yerinde insanların inançları nedeniyle yargılanmaması gerektiğini dile getiren Şen, "Bir Hristiyan düşünün, elinde İncil var ya da kiliseye gidiyor diye nasıl eğitiminden edilir ya da bir devlet kurumuna girmesi nasıl engellenir. Bize bu yapıldı ama sineye çektik." diye konuştu.


Kaynak Haber Merkezi

Konya’da Otomobil Kazası: 6 Ölü, 4 Yaralı

Selçuklu Belediyesi çok sayıda personel alımı yapıyor! TIKLA BAŞVUR!

İnşaat halindeki bina çöktü... 5 kişi öldü...

Akciğerini çantasında taşıyor

e-Ticaret sektöründe “Anneler Günü“ hareketliliği yaşanıyor

Konya’nın tarihi yolunda yeni rotalar oluşturuyor!

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için seyirci kararı

Konya’nın spor altyapısına hizmet ediliyor!

Başvurular sona eriyor! Konya’da geleceğin bilim adamları ve mucitleri kapışıyor!

CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi ziyaret etti

Hamas ateşkesi kabul etti!

Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili iddianame hazırlandı

Matematik müfredatları dünyada merak uyandırıyor

Dünyada eşi olmayan tek çiçekten 3 meyve veren bitkiyi koparmanın cezası 387 bin lira!

Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan Konya Bilim Merkezi’ndeki Çalışmaları İnceledi

Fenerbahçe, Konya’dan 1 puanla döndü

SON DAKİKA! Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamalarına ilişkin açıklama gerçekleştirdi!

Konya dahil 57 ilde “Narkoçelik-15“ operasyonu: 363 şüpheli yakalandı

Konya’da büyük ödüllü yarışma için geri sayım başladı! Birinciye 15 gram altın verilecek!

Konya’nın bu pazarına 4 bin vatandaş akın etti!

SON DAKİKA! YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri Kesin seçim sonuçlarını açıkladı!

Konya’da yıkılan tarihi kilisenin 4 taşında “Allah“ yazısı tespit edildi

DİĞER HABERLER