Konya’da dolandırıcılık şebekesine operasyon: 317 olay tespit edildi
Ekl. Tarihi:
- Güncel. Tarihi:
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından Konya merkezli 24 ilde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonda, nitelikli dolandırıcılık suçuna karışan 65 şüphelinin yakalanması için düğmeye basıldı.
Konya merkezli 24 ildeki nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında 65 şüpheli gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapmsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, il ve ülke genelindeki 317 nitelikli dolandırıcılık olayında 48 milyon 76 bin 595 lira haksız menfaat temin edildiğini tespit etti.
"Atıcı" olarak tabir edilen şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları, ayrıca sahte kiralık ve satılık araç ilanları vererek vatandaşlardan kapora aldıkları belirlendi.
"Aracı" olarak tabir edilen şüphelilerin de ücret karşılığında hesaplarını kullandıran diğer şüphelilerden mağdurların banka kartlarını ve telefon hatlarını aldıkları belirlendi. Bu aracıların daha sonra aldıkları bu kart ve hatları, üst kademedeki şüphelilere ulaştırdıkları tespit edildi.
6 ay süren teknik takibin ardından kimlikleri tespit edilen 65 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Harekete geçen ekipler, şüphelilerin yakalanması için Konya merkezli 24 ilde "Paravan 1" adı verilen eş zamanlı operasyon başlattı.
Operasyon kapsamında kimlikleri tespit edilen 65 şüpheli yakalandı.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”