Anasayfa GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ

Konya’nın bu ilçesinde eğitimciler şiddete karşı eylem yaptı

10 Mayıs 2024 Cuma 14:42

Konya'nın Akören İlçesinde eğitimde artan şiddet olayları protesto edildi. Bu kapsamda eğitimciler bugün iş bırakma eylemi yaptı. Eğitim-Bir-Sen Akören İlçe Başkanı Fatih Akbaş , "Eğitimde şiddetin son bulması için yasal düzenleme yapılmalı" dedi.

Konya'nın Akören İlçesinde eğitimde artan şiddet olayları protesto edildi. Bu kapsamda eğitimciler bugün iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Akören Şubesi tarafından düzenlenen eyleme Eğitim-Bir-Sen Akören Şubesi üyeleri katıldı.

EĞİTİMCİLERE ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILMALI

Akören Gazi Mustafa Kemal İlkokulu önünde Eğitim-Bir-Sen Akören İlçe Başkanı Fatih Akbaş açıklamalarda bulundu.  Eğitimde artan şiddet olaylarından ötürü yasal düzenlemenin şart olduğunu belirten Akbaş, "Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul Eyüp Sultan'da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla saldırıda bulunmuş ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allahtan rahmet ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

'SON ÖRNEK TAHAMMÜL SINIRLARIMIZI AŞTI'

Somut adımlar atılması gerektiğini dile getiren Akbaş, şiddetin son örneğinin eğitim camiasında tahammül sınırlarını aştığını söyledi. Akbaş, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe daha vahim hale gelmeye başlamış şiddetin son örneği tahammül sınırlarımızı aşmıştır. Eğitim camiası olarak hazin bir cinayet ile karşı karşıyayız. Şiddet sorununun çözülmesinde eğitimcilerin oldukça kritik bir önemi olmasına rağmen uygulanan politikalar öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın örselenmesine ve son örnekte gördüğümüz gibi cinayete kadar varan sonuçlar doğurmuştur. Şiddetin önlenmesinde önemli bir aktör olması gereken eğitim çalışanları şiddetin mağduru haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik uygulanan her türlü sözlü ve fiziki şiddeti durdurabilecek olan yasal düzenlemelerin ivedi ile gerçekleştirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yaşanan olaydan ötürü bugün iş bırakma eylemi yaptıklarını söylenen Akbaş, konuşmalarını şu şekilde tamamladı:

"Ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Gelinen noktada eğitimcilere yönelik şiddet münferit hadiseler olmaktan çıkmış bir alışkanlık haline dönüşmüş ve kabul gören acımasız bir vahşet haline gelmiştir. Bana bir harf öğreteninin kırk yıl kölesi olurum düsturu unutulmuş, toplumun geleceğini inşa eden öğretmenler şiddetin objesi haline gelmiştir. Bugün burada eğitim çalışanları olarak haykırıyoruz, kınama değil şiddet yasası istiyoruz. Bugün burada eğitim çalışanları olarak haykırıyoruz, eğitimde şiddete hayır. Bugün burada eğitim çalışanları olarak haykırıyoruz, eğitimciler ölüyor meclis uyuyor. Bugün burada eğitim çalışanları olarak haykırıyoruz, öğretmene uzanan eller kırılsın. Öğretmen, memur, şef, hizmetli, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz. Hayatını kaybeden kıymetli meslektaşımıza tekrardan Allahtan rahmet diler ailesine ve eğitim çalışanlarına başsağlığı dileklerimizi iletiriz".

 


Kaynak Haber Merkezi

Hamas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden İsrail’deki tüm savaş suçlularının tutuklanmasını istedi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü sanıklarının yargılanmasına devam edildi

Konya’da gelin kaynana elektrikli ev aletlerini tamir ediyor

AK Parti Karatay 78. ilçe danışma meclisi yapıldı

Konya’da iki ayrı uyuşturucu operasyonunda iki tutuklama

KONYARAY Banliyö Hattı güzergahı için caddelerde çalışmalar gerçekleştiriliyor

20 bin öğretmen ataması için başvurular başladı!

İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıktı!

Konyaspor - Galatasaray maçının oynanacağı tarih belli oldu!

Edin Dzeko, sosyal medyanın gündemine oturdu!

Kiralarda zam sınırı kalkıyor mı? Bakan Şimşek cevapladı!

“Paldır Güldür Şov ” Konya’da muhteşem bir tiyatro gösterisi daha sahneledi!

Başkan Altay tüm sporseverleri Konya yarı maratonu heyecanına davet etti!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 12 personel alınacak

Dünyada çok sayıda ülkenin lideri havacılık kazalarında öldü ya da sağ kurtuldu

TÜİK’e 21 sözleşmeli personel alınacak

SON DAKİKA! İran Cumhurbaşkanı hayatını kaybetti

Şampiyonluk sesleri çıkmadı! İpler Konyaspor’un elinde

Konyaspor 1 puana razı oldu!

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı Konyaspor Maçında Sahaya İndi!

Konya’nın en çok ziyaret edilen yeri belli oldu! Konya’daki o yer zirveye oturdu!

Konya’da otomobil refüjdeki ağaca çarptı! 2 kişi yaralandı

DİĞER HABERLER