Konya eğitim camiasında önemli bir yere sahip olan Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev değişimi yaşandı. Yaklaşık 9 yıldır okul müdürlüğü görevini yürüten Süleyman Eşit'in görev süresinin sona ermesinin ardından, yerine Mehmet Beğen Ortaokulu Müdürü Mehmet Deveci getirildi. Deveci'nin önümüzdeki günlerde yeni görevine başlaması bekleniyor.
Eğitim ve spor alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Mehmet Deveci, görev yaptığı okullarda elde edilen başarılarla tanınıyor. Son olarak Meram Mehmet Beğen Ortaokulu'nda görev yapan Deveci'nin liderliğinde okulun akademik ve sportif alanda önemli bir ivme kazandığı ifade ediliyor.
1994 yılında Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Deveci'nin, yıllar sonra aynı kuruma müdür olarak atanması "vefa ve başarı hikâyesi” olarak değerlendirildi.
Mehmet Deveci'nin Kariyer Özeti
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1999 yılında mezun olan Mehmet Deveci, meslek hayatına 2000 yılında başladı. 2000–2009 yılları arasında Ağrı, Niğde ve Konya'da sınıf öğretmenliği yaptı.
2009–2015 yılları arasında Meram Mehmet Beğen Ortaokulu'nda müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 2015–2017 yılları arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) bünyesinde yurt dışı görevinde yer aldı.
2018–2022 yılları arasında Karatay Ali Ulvi Kurucu Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğü yapan Deveci, 2022–2026 döneminde ise Meram Mehmet Beğen Ortaokulu müdürü olarak görev yaptı.
Yeni atamayla birlikte Mehmet Deveci, mezun olduğu Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni müdürü olarak eğitim kariyerine devam edecek.
(İLGİ HABER)