Bakan Koca merakla beklenen müjdeleri açıkladı

 Bakan Koca merakla beklenen müjdeleri açıkladı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, intörn doktorlara yapılan ödemenin asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asistan doktorların nöbet sayılarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis'ten çıkacak yasayla uygulamaya konulacağı müjdesini verdi.

Bakan Koca'nın "beyaz reform" dediği "Resmi Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform niteliği taşıyan düzenlemeler sonrası yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. 


INTÖRN DOKTORLARA BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ, GÖZLER MECLİS'TE


Intörn doktorlara Başkan Erdoğan'ın asgari ücret kadar bir ücret müjdesi verdiğini hatırlatan bakan Koca bunun gerçekleşmesinin Meclis'ten geçecek bir kanunla mümkün olduğunu ifade ederek "Biliyorsunuz Eğitim ve Araştırma hastanelerimizde ve Üniversite Hastanelerimizde özellikle sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız ve Intörn arkadaşlarımız. Intern arkadaşlarımızla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın kabine sonrası müjdesi olmuştu. Bundan böyle son sınıfların da asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum Intörn arkadaşlarımız "Neden hala bu bize ödenmiyor" diyor. Biliyorsunuz bu kanunla gerçekleşmesi mümkün olan bir durum. Yani Intörnlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda iradesi nasıl devreye girecek. Meclis açıldığında Meclis'in iradesi en erken dönemde devreye girecek." dedi.


ASİSTAN DOKTORLARLA İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ DÜZENLEME


"Sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız" diyen Koca yeni düzenlemeyle ilgili şunları kaydetti;


Biraz önce dediğim gibi sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız. Asistan arkadaşlarımızın taban ücretlerini önemli oranda farklılaştırdık. Uygulamada da hem kat sayılarını hem de ortalamadan kliniklerin farklılığıyla daha fazla karşılık bulmalarını hem de mesai sonrası çalışmalarının önünü açtık.


"NÖBET SAYILARI 8'DEN FAZLA OLMAYACAK"


Önümüzdeki dönemde asistan arkadaşlarımız yeni yönetmelikle nöbet sayıları 8'den fazla olmayacak. Aşma durumunda ilgili klinikle ilgili yaptırımlar yönetmelikte geliyor. Dolayısıyla biz nöbet ertesi 24 saatten sonra çalışılmamasını ve bunun da 8 nöbetten fazla olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz. 


HEM NÖBET SAYILARI AZALIYOR HEM DE GELİRLERİ ARTIYOR


Dolayısıyla çocuklarımız hem nöbet sayıları azalarak hem de gelirlerin artışı sağlanarak bundan böyle rahat evlenebilecekler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”