Galatasaray ilk galibiyetini aldı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Kadınlar A Grubu ikinci maçında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda karşılaştığı USK Prag'ı 82-77 mağlup etti ve grubunda ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Beş dakikalık bölümde sarı-kırmızılılar 10-8 öne geçti. Çeyreğin son iki dakikasına 13-13 eşitlikle girilirken son bölümde Gizem ve Quigley'den gelen sayılarla sarı-kırmızılılar 17-13 öne fırladı. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren Galatasaray ilk çeyreği 21-18 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe iyi giren taraf Prag olurken dört dakikalık sarı-kırmızılılar adına sayılar Dubljevic'den geldi (28-30). Çeyreğin bitimine 04:24 kala konuk takım hücumda etkili olunca Marina Maljkovic molasına başvurdu (30-34). Moladan da iyi dönen USK Prag son bölümlerde iyi savunma yaparak soyunma odasına 43-36 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Işıl Alben'in üçlüğüyle giren Aslan, savunmasını agresifleştirerek hücumda da Dubljevic ve Quigley'nin sorumluluk almasıyla skoru 44-46'ya getirdi. Çeyreğin bitimine 03:39 kala Petronyte'nin turnikesiyle sarı-kırmızılılar 50-49 öne geçince USK Prag molasına başvurdu. Moladan karşılıklı basketlerle dönüldü ve final periyoduna 55-55 eşitlikle girildi.

Sarı-kırmızılılar son çeyreğe Quigley ve Dubljevic'in sayılarıyla girerken konuk takım, üst üste bulduğu basketlerle üç dakikada skoru 66-61'e taşıdı. Bu bölümde Quigley üç sayı çizgisinden bulduğu isabetle farkı 2 sayıya indirdi (64-66). Prag'ın etkili isimlerinden Amanda Zahui beş faulle kenara gelirken Quigley orta mesafeden kaydettiği basketle karşılaşmanın bitimine 05:30 kala ekibimizi 69-68 öne geçirdi. Quigley'nin bir de top çalıp sahneye çıktığı bu anlarda Işıl Alben üç sayılık basket bulurken skor da 72-68'e geldi. Son bölümlerde savunmasını sıkı tutan Galatasaray, karşılaşmanın son iki dakikasına 79-72 önde girdi. Çekya temsilcisi son anlarda farkı düşürmeyi başarsa da başa baş geçen mücadeleyi Galatasaray 82-77 kazanmasını bildi.

(İHA)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”