Berna Laçin’in sosyal medyadaki İzmir paylaşımına soruşturma

 Berna Laçin’in sosyal medyadaki İzmir paylaşımına soruşturma

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Oyuncu Berna Laçin hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı “İzmir daha önce de işgal edildi, korkma!” paylaşımı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Oyuncu Berna Laçin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi.

Laçin'in paylaşımında yer alan "İzmir daha önce de işgal edildi, korkma!” ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

SUÇLAMA: HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu kapsamında başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında Laçin'in söz konusu paylaşımının inceleneceği öğrenildi.

İzmir, 15 Mayıs 1919'da Yunan ordusu tarafından işgal edilmiş, işgal 9 Eylül 1922'de Türk ordusunun kente girmesiyle sona ermişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”