Konya'da öğle saatlerinde etkili olan dolu yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Aniden bastıran ve iri taneler halinde yağan dolu, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Özellikle merkez ve bazı ilçelerde etkisini gösteren dolu, çatılarda, yollarda ve araçların üzerinde kalın bir tabaka oluşturdu.
Konya'da Aniden Bastıran Yağmur ve Dolu Hayatı Felç Etti
Konya'da öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur ve dolu yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde etkisini artıran yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sokakta yağmura hazırlıksız yakalananlar, korunmak için iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı. Dolu nedeniyle sürücüler araçlarını güvenli alanlara çekmeye çalıştı, trafikte aksaklıklar yaşandı.
Alt Geçitlerde Su Seviyesi Tehlikeli Seviyeye Ulaştı
Yağmurla birlikte şehir genelinde kısa sürede su birikintileri oluştu. Bazı alt geçitlerde su seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşırken, belediye ekipleri olası su baskınlarına karşı teyakkuz halinde bekletiliyor. Altyapının yetersiz kaldığı noktalarda vatandaşlar, kendi çabalarıyla suyun araçlarına ulaşmasını engellemeye çalıştı.
Kentte görüş mesafesi yer yer 10-15 metreye kadar düştü. Yağışın etkisiyle gökyüzü bir anda kararırken, vatandaşlar yaşadıkları şaşkınlığı "Bir anda hava karardı, zor kaçtık” sözleriyle anlattı. Şiddetli yağışa gök gürültüsü ve art arda çakan şimşekler eşlik etti.
Meteoroloji yetkilileri, ani hava değişimlerine karşı dikkatli olunması ve tedbirli davranılması yönünde vatandaşları uyardı. Yerel halk ise son yıllarda bu denli şiddetli bir dolu yağışıyla nadiren karşılaştıklarını ifade etti.