Bozkır’da “Oğuzların İzinde: Prof. Dr. Faruk Sümer Sempozyumu“ düzenlendi
Ekl. Tarihi:
Konya’nın Bozkır ilçesinde, “Oğuzların İzinde: Prof. Dr. Faruk Sümer Sempozyumu“ gerçekleştirildi.
Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, Bozkır Belediyesi ev sahipliğinde ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Bozkır Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda, Prof. Dr. Faruk Sümer'in arşivlerde iğneyle kuyu kazarak Türk milletinin köklerini aydınlatan muazzam bir şahsiyet olduğunu ifade etti.
SÜ Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Demirci, Bozkır'ın ilmi köklerine ve Faruk Sümer'in bu topraklardaki geçmişine dikkati çekti.
Kutlu Sümer de babasıyla olan ilişkisini, evdeki hatıralarını anlattı.
Oturumda konuşmacı olan Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Kazım Yaşar Kopraman, Prof. Dr. Muzaffer Ürekli, Dr. Hakan Daştan, Güner Yınanç ve Ayhan Yüksel gibi akademisyenler ise Faruk Sümer'in ilmi disiplinini, arşiv araştırmalarındaki titizliğini, Çepniler ve Türkmen aşiretleri üzerine yazdığı eserlerin Türk tarih yazımındaki önemini aktardı.
Sempozyumda, SÜ Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü tarafından 2027 yılının ilk yarısında Faruk Sümer anısına özel bir dergi sayısı çıkarılacağı belirtildi.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”