Uzun süredir hastanede tedavi gören Demirbaş, 84 yaşında hayata veda etti.
Yaklaşık 30 yıl önce, lise son sınıf öğrencisi oğlu Yahya'yı trafik kazasında kaybeden Rahim Demirbaş, oğlunun anısını yaşatmak ve doğaya olan borcunu ödemek için anlamlı bir yolculuğa çıktı. Tüm birikimini harcayarak 500 dekarlık çorak bir arazi satın aldı ve 26 yıl önce ilk fidanları toprakla buluşturdu. Bu topraklara "Yahya'nın Ormanı” adını verdi.
Kendi imkanlarıyla araziye su hattı döşeyip doğal bir sulama sistemi kuran Demirbaş, binlerce fidanı büyüttü; kurak Konya Ovası'na yeşil bir hayat sundu. Onun bu özverili çalışmaları yalnızca doğayı yeşertmekle kalmadı, aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanında çevre bilinci gelişmiş yeni nesillerin yetişmesine de ilham kaynağı oldu.
"Doğaya borcumu ödüyorum" diyerek çıktığı bu yol, ona "Sıfır Atık” ödülü de kazandırdı. Ancak Demirbaş için en büyük ödül, büyüttüğü her fidanda geleceğe nefes olmanın huzuruydu. Toprakla kurduğu bu güçlü bağ, onun ardında sadece ağaçlarla değil, umutla büyüyen bir hatıra ormanı bıraktı.
Rahim Demirbaş, çevre duyarlılığı, doğa sevgisi ve sabrı ile toplumun her kesiminden insanın gönlünde özel bir yer edindi. Ölümünden önce yaptığı çağrıda, "Ülkemizi hep birlikte yeşertelim” diyerek herkesi doğaya sahip çıkmaya davet etmişti.
"Orman Dede”yi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.
Hayatını doğaya adayan Ereğli'mizin Orman Dedesi Rahim Demirbaş öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. pic.twitter.com/cXM1ujEJ9g
— Umut Akpınar (@umutakpinar42) May 29, 2025
KAYNAK: İLGİ HABER