İzmir’deki yangınlarda köylüler, ekiplerle omuz omuza mücadele ediyor

 İzmir’deki yangınlarda köylüler, ekiplerle omuz omuza mücadele ediyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İzmir’deki orman yangınlarının çıktığı bölgelere yakın noktalarda yaşayan köylüler, traktörlerine bağlı tankerler ve ilaçlama makineleriyle söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Menderes ilçesinin Kuyucak ve Seferihisar ilçesinin Doğanbey Mahallelerinde dün başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangınlarının kontrol altına alınması için yoğun mücadele veriliyor.

Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ederken, bölgede yaşayanlar da ekiplere yardımcı oluyor.

Söndürme çalışmalarına katılan ekiplere her türlü desteği veren kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, traktörlerine taktıkları tankerlerle yangın bölgesine su taşıyor.

Ekiplerle yangını söndürmek için omuz omuza mücadele veren vatandaşlar da aynı zamanda tarım ilaçlamalarında kullandıkları makinelerine su doldurarak söndürme çalışmalarına katılıyor.

Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Kemal Çevre, traktörüne taktığı ilaçlama makinesiyle yangın söndürme çalışmalarına katıldığını söyledi.

Orhanlı Mahallesi'nde doğup büyüdüğünü aktaran Çevre, "Ben çocukluğumdan beri bu ormanı korudum. Halkımızla beraber şimdi de canla başla mücadele ediyoruz. Bu ormanlarımızı, milli servetimizi korumak için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz." dedi.

"Vatanımız, doğamız, canımız, malımız gitmesin diye mücadele ediyoruz"

Traktörüyle yangın bölgesine su taşıyan Hüseyin Beydağ, yeşil vatanı korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Canla başla çalıştıklarını ifade eden Beydağ, şöyle konuştu:

"Vatanımız, doğamız, canımız, malımız gitmesin diye mücadele ediyoruz. Bu orman hepimizin. Buraya bir damla dahi olsa su taşırsak bu bizim yararımıza, memleketimizin yararına. Canla başla çalışıyoruz. Traktörümle, tankerimle, vatandaşımızla burada hep birlikte el ele verdik, mücadele vermeye devam ediyoruz."

Tankerle su taşıyan 19 yaşındaki Berk Çevre, ekiplere destek olmak için var gücüyle çalıştığını belirtti.

Ormanlık alanların yanmasından dolayı üzüntü duyduğunu anlatan Çevre, "Buralar bizim yerlerimiz, bizim ormanlarımız. Biz buralara sahip çıkmazsak, kim sahip çıkacak? Traktörlerimizle elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim elimizden gelen imkanlar bunlar köy halkı olarak. Bizim ekiplerin yanında yaptığımız küçük bir şey ama onlara destek verebiliyorsak ne mutlu bize." diye konuştu.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Reklam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”