Reklam

Konya Büyükşehir, engelli bireyler için Türkiye’de ilk kez para lazer yarışması düzenledi

 Konya Büyükşehir, engelli bireyler için Türkiye’de ilk kez para lazer yarışması düzenledi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de ilk kez “Konya Para Lazer Yarışması” düzenledi.

 7 kategoride mücadele eden 62 ortopedik bireyin tamamına ödül ve madalya verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez engelli bireyler için "Konya Para Lazer Yarışması” düzenledi.

Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 7 kategoride 62 ortopedik birey katıldı.

Büyük heyecanın yaşandığı yarışmada kategoriler; akülü tekerlekli sandalye, manuel tekerlekli sandalye, ortopedik el, ortopedik ayak, scooter engelli, hızlı tekerlekli sandalye, kaledyen engelli olarak belirlendi.

Organizasyonda mücadele eden tüm katılımcılara ödül ve madalya verildi.

Yarışmacılardan akülü tekerlekli sandalye kategorisinde birinci olan Şenol Baş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Yarışmaya katılan Aydın ailesi de birlikte keyifli vakit geçirdikleri ifade ederek, organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

"ENGELLİLERE FIRSAT VERİLDİĞİNDE NELER YAPABİLECEKLERİNİ GÖRÜYORUZ”

Katılımcılardan Fatih Uğur da engellilerin sosyal hayata adapte olması açısından yarışmanın çok kıymetli olduğunu belirterek, "Engellilere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görüyoruz. Burada kimin birinci, ikinci, üçüncü olduğu önemli değil. Burada her bireyin neler yapabileceğini, başarabileceğini gösterebilmesi için alan oluşturulmasında emeği geçen herkese ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”