Konya’da 12 yaşındaki Şevket’in ölümünde flaş gelişme!

 Konya’da 12 yaşındaki Şevket’in ölümünde flaş gelişme!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde 2023 yılında tüfekten çıkan saçmalarla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Şevket Memiş’in ölümüne ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

Olay sırasında aynı yaşta olan T.B. hakkında verilen ceza verilmesine yer olmadığına dair karar, ailenin itirazı üzerine Konya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Tanık ifadelerinin de yer aldığı dosyada yargı sürecinin seyri değişti.

12 yaşındaki Şevket hayatını kaybetti

Olay, Kasım 2023'te Doğanhisar ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. O dönem 12 yaşında olan Şevket Memiş, arkadaşı T.B.'nin elindeki tüfekten çıkan saçmalarla başından vuruldu. Ağır yaralanan çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında T.B.'nin babası Aşır Babaoğlan ile dedesi Talip Babaoğlan serbest bırakıldı. Baba ve dede hakkında "taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

T.B. ifadesinde ne söyledi?

Dosyadaki ifadesinde T.B., pencerenin yanında duran tüfeği gördüğünü, bozuk olduğunu düşündüğü silahı eline alarak oynamaya başladığını ve bu sırada tüfeğin ateş aldığını anlattı. T.B., silahın ateş alması sonucu pencereye yakın bir noktada bulunan arkadaşı Şevket'in vurulduğunu belirtti.

Ailenin itirazı üzerine karar bozuldu

Yargılama sürecinde T.B. hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. Şevket Memiş'in ailesinin karara itiraz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Konya Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”