Festivalde Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinin yanı sıra İngiltere, İran, Kazakistan, Özbekistan ve Bosna Hersek mutfakları da tanıtılacak. Türkiye'nin ünlü şefleri ile dünya markası haline gelen isimlerin bir araya geleceği GastroFest'te ziyaretçileri konserler, söyleşiler, atölyeler ve özel gösteriler bekliyor.
Ünlü Şefler Konya'da
Festivalin en dikkat çeken yanlarından biri de gastronomi dünyasının ünlü isimlerini Konya'da buluşturacak olması. CZN Burak, Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya, Ramazan Bingöl, Tahsin Küçük, Bedri Usta, Serhat Doğramacı, Eren Kaşıkçı, Beyza Huri Aydın ve daha birçok tanınmış şef, hünerlerini sergileyerek ziyaretçilere unutulmaz deneyimler yaşatacak.
15 Bin Kişiye Düğün Pilavı
Etkinlik kapsamında Konya'nın köklü geleneği Düğün Pilavı 15 bin kişiye ikram edilecek. Ayrıca şehrin tescilli lezzetlerinden Toyga Çorbası, festival boyunca dört ayrı noktada ziyaretçilere sunulacak. Etkinliklerde günde 5 bin adet limonata ve şerbet ile toplam 100 bin şişe su ikramı da yapılacak.
Başkan Altay: "Konya Mutfağı Dünyaya Tanıtılacak”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, GastroFest'in artık şehrin markası haline geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
" Ateşbaz Veli'nin ocağında yanan ateş bugün sofralarımıza ışık tutuyor. 85 tescilli ürünüyle Konya mutfağı, geçmişten ilham alarak geleceğe yön veriyor. 2019'da başlattığımız GastroFest, her yıl daha da büyüyerek şehrimizi gastronominin cazibe merkezi haline getirdi.”
Altay, festivalin yalnızca Konya için değil, çevre iller ve turizm açısından da büyük katkı sağlayacağını vurguladı. "Bu etkinliklerle hemşehrilerimiz kazanacak, esnafımız desteklenecek. İnşallah turist sayımıza da önemli katkılar sunacak” dedi.
Milli Maç Heyecanı da Konya'da
Başkan Altay ayrıca, 7 Eylül'de A Milli Futbol Takımı'nın Konya'da oynayacağı maça da değinerek, "Millilerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız. İnşallah güzel bir başarıya şahit olacağız” diye konuştu.
Tüm Halk Davetli
Binlerce yıllık medeniyetin kültürünü gastronomiyle buluşturacak festival için Başkan Altay, tüm vatandaşları davet ederek, "4-7 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Parkı'nda düzenleyeceğimiz GastroFest'te Konya ruhunu birlikte yaşayalım” çağrısında bulundu.