Konya’da üretilen peynir ve çekirdek ürünleri taklit ve tağşiş listesine girdi

 Konya’da üretilen peynir ve çekirdek ürünleri taklit ve tağşiş listesine girdi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yürüttüğü denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen ürünleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan son listede, Konya'da üretim yapan bazı firmalar da yer aldı.

Yapılan açıklamada, "taklit ve tağşiş” yoluyla tüketiciyi yanıltan gıda ürünlerinin ifşa edildiği belirtilirken, Konya'da üretilen tam yağlı ay çekirdeği-mısır çeşnili taze eritme peyniri ürününde usulsüzlük saptandığı duyuruldu. Ürünün içeriğinde "nişasta” ve "bitkisel yağ” kullanıldığı tespit edildi.

Ayrıca Konya'da üretilen bir markanın kaşar peynirleri, "eritme tuzu” nedeniyle "gıda içerik eksikliği” listesine alındı. Bakanlık yetkilileri, bu ürünlerin temel özelliklerini etkileyen unsurlar içerdiğini ve tüketici sağlığını yanıltıcı nitelikte olduğunu belirtti.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”