Konya'nın tanınmış ilim ve dava insanlarından, İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, Umre ziyaretini gerçekleştirdiği kutsal topraklarda, Mekke'de Hakk'a yürüdü. 79 yaşında vefat eden Doğan Hoca'nın, Mekke'de defnedileceği öğrenildi.
Ali Galip Doğan'ın vefatı, başta Milli Görüş camiası olmak üzere, Konya'da uzun yıllardır sürdürdüğü ilim ve hizmet mücadelesiyle tanınan çevrelerde derin bir üzüntüyle karşılandı.
Ali Galip Doğan Kimdir?
Ali Galip Doğan, yıllarını Milli Görüş hareketine ve İslamî hizmetlere adamış bir isimdi. İrşad Dayanışma Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olarak, özellikle manevi eğitim, toplumsal dayanışma ve ahlaki değerlere sahip çıkma konularında birçok projeye öncülük etti.
Aynı zamanda köşe yazarlığı da yapan Doğan Hoca, yazılarında çoğunlukla maneviyat, ilim ve ahlak temelli bir yaşamı teşvik eden görüşlere yer veriyordu. Sessiz ama derin etkiler bırakan çalışmalarıyla, Konya'da çok sayıda gencin yetişmesine vesile olmuştu.
Milli Görüş Camiasının ve Konya'nın Başarılı İsimlerindendi
Ali Galip Doğan, sadece bir vakıf başkanı değil; aynı zamanda Milli Görüş çizgisinde yetişmiş, davasına bağlı, ilkeli bir alim olarak biliniyordu. Hem vaazları hem de sosyal faaliyetleriyle Konya halkı üzerinde derin izler bırakmıştı.
Ali Galip Doğan Hoca'nın da Umre vazifesini yerine getirirken Mekke'de Hakk'a kavuşması, sevenleri tarafından "mübarek bir son" olarak yorumlandı.
Mekke'de Defnedilecek
Ailesinden edinilen bilgilere göre, Ali Galip Doğan'ın naaşı Mekke'de toprağa verilecek. Sevenleri, öğrencileri ve dostları, bu mübarek beldede defnedilecek olmasını "hayatı gibi vefatı da nasipli oldu" sözleriyle dile getirdi.