Konya ve çevresinde hissedilen depremin büyüklüğü belli oldu

 Konya ve çevresinde hissedilen depremin büyüklüğü belli oldu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Özellikle merkez ilçe Selçuklu’da hissedilen sarsıntı, vatandaşları tedirgin etti.

Konya'da sabah saatlerinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Özellikle merkez ilçe Selçuklu'da hissedilen sarsıntı, vatandaşları tedirgin etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay "Şehrimizde deprem sarsıntısını hisseden hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle son durumlar hakkında iletişim halindeyiz. Allah afetlerden muhafaza etsin." açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre depremin merkez üssü Selçuklu olarak belirlenirken, sarsıntının büyüklüğü 3.1 olarak ölçüldü. Depremin yerin yaklaşık 5.6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Kısa süreli hissedilen deprem sonrası bazı vatandaşlar tedbir amaçlı olarak evlerinden dışarı çıktı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmeleri ve panik yapmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”