Yaralıların durumu hakkında İstanbul Valiliği açıklamalarda bulundu.
Yaşanan kazada otobüs şoförü ile futbolcuların da aralarında bulunduğu bazı kişiler yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Konyaspor U19 takımını taşıyan otobüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle aynı yönde ilerleyen kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüste kısa süreli panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, otobüste sıkışan şoförü kurtarmak için yoğun çaba harcarken, sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra kontrol ve tedavi amacıyla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun iki şeridi geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede trafik yoğunluğu oluşurken, ekiplerin kurtarma ve yol açma çalışmaları bir süre devam etti.
Konyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, kazanın ardından araçta bulunan futbolcular, antrenörler ve destek ekibinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu, bazı futbolcuların tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Otobüs şoförü Fevzi Öztürk'ün de kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiği ifade edildi.
Öte yandan İstanbul Valiliği de kazayla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, 30 Ocak 2026 Cuma günü saat 14.55 sıralarında Pendik Kurna mevkiinde meydana gelen kazada 1'i otobüs şoförü, 1'i kamyon şoförü ve 5'i futbolcu olmak üzere toplam 7 kişinin yaralandığı, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedavilerinin hastanelerde sürdüğü bildirildi.
