Türkiye'nin "şampiyon atları" Ereğli'de yetişmeye devam ediyor

 Türkiye'nin

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'nın Ereğli ilçesindeki haralarda yetişen atlar , ülke genelinde düzenlenen yarışlarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor
Türkiye'nin "şampiyon atları" Ereğli'de yetişmeye devam ediyor
Konya'nın Ereğli ilçesindeki haralarda yetişen atlar , ülke genelinde düzenlenen yarışlarda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor.Yarış atlarının beslenme ve bakımının yapıldığı çiftliklerin bulunduğu Ereğli'de, atlar için pansiyon hizmeti de veriliyor.İlçede yetiştirilen çok sayıda at, Gazi Koşusu gibi birçok yarışta elde ettiği derecelerle dikkati üzerine çekiyor.Ereğli'de yetişen tayların, son yıllarda gerçekleştirilen bazı yarışları kazanması da ilçenin adının, at ve yarışseverler tarafından bilinmesini sağladı.
Ali Ergin, Ereğli'nin iklim şartları ve rakımının at yetiştiriciliğine uygun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ereğli ilçesinin toprak yapısı, suyu, havası, rakımı, beslenmede önemli yere sahip ayrık otunun bol olması, özellikle tayların gelişiminde, kemik ve tırnak yapısının oluşumunda önemli bir etken. Bu nedenle Ereğli'de yetişen safkanlar yarış hayatlarında büyük başarılar elde ediyor. Bu yüzden ilçemizde 1950 yılından bu yana yarış atı yetiştiriciliği üzerine çok sayıda çiftlik kurulmuş ve faaliyetine devam etmektedir. Ereğli'nin bu avantajlı durumundan bilgisi olan yarış atı sahipleri, atlarını imkanları ölçüsünde ilçemizde yetiştirmek istiyor. Bu talep neticesinde ilçemizde sadece at üretim ve yetiştiriciliği yapan aktif 14 çiftlikte 400 civarında safkan yarış atı bulunuyor."
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”