MİT'ten terör örgütüne büyük darbe! Birbirlerine girdiler

  MİT'ten terör örgütüne büyük darbe! Birbirlerine girdiler

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

PKK, 2 bini aşkın kişiyi MİT ajanı olduğu gerekçesi ile alıkoydu. Terör örgütü “Yemin Operasyonu” ismini verdiği süreçte 65 kişiyi öldürdü. İnfaz emri ise Duran Kalkan tarafından verildi.

MİT ve TSK'nın etkin operasyonları ve kritik isimlerin imhası PKK terör örgütü içerisinde büyük çaplı karmaşa ve iç hesaplaşmaya sebep oldu.


Örgüt; Haseke, Rakka, Deyrizor, Kamışlı, Menbiç, Yarubiye, Tabka ve Resülayn bölgelerinde 2 bini aşkın kişiyi MİT ajanı gerekçesi ile alıkoydu. Terör örgütü "Yemin Operasyonu” ismini verdiği süreçte 65 kişiyi öldürdü. Yakınları alıkonulan yüzlerce kişi örgüt merkezlerine giderek kaçırılan aile fertlerinin bırakılmasını istedi. PKK'nın kaçırdığı kişilerden 16'sının da bölgede görev yapan gazeteci olduğu öğrenildi. Örgütün üst düzey isimlerine yönelik toplu infaz ve alıkoyma emri ise 28 Temmuz günü PKK elebaşı Duran Kalkan tarafından verildi. Kandil'in Şahin Cilo ve Mahmut Hıdro'dan da savunma istediği öğrenildi. PKK tarafından infaz edilenler arasında örgütün Suriye yapılanmasında görevli sözde istihbarat, askerî meclis ve yerel meclis görevlileri de bulunuyor.



 

ÖLÜLERİ FIRAT'A ATMIŞLAR


PKK Suriye yapılanmasının sözde Suriye sözcüsü Ferhad Şami, Türk istihbaratının bölgede çok güçlü bir ağ kurduğunu ve bu yapıyı çökertme amaçlı operasyon başlattıklarını açıkladı. Örgütün yayın organı, bu açıklamanın ardından bir dizi itiraf videosu yayınladı. Hasekeli Kürt aktivist Muhammed Huso, olayın bir boyutu ile bölge halkı için sindirme ve güç gösterisine, diğer taraftan örgüt içi hesaplaşma ve infaza dönüştüğünü anlattı. Muhammed Huso, öldürülenler arasında 20 PKK'lının bulunduğunu ve bazı ölülerin Fırat Nehri'ne atılmış olduğunun tespit edildiği bilgisini paylaştı. Rakka eski meclis üyesi Hamza Nasır, kaçırılan ve öldürülenlerin büyük oranda Deyrizor kırsalı ve Rakka bölgesinden olduğunu anlattı. Yarubiye, Kamışlı, Haseke, Tel Temir ve Resülayn PKK'nın terör estirdiği diğer yerleşim birimleri.



ÜÇ AYDA 700 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ


MİT ve TSK'nın Irak ve Suriye'de sürdürdüğü operasyonlarda 700 PKK'lı öldürüldü. Örgütün özellikle Suriye işgal sahasında 40'ı aşkın lojistik, eğitim, sözde eyalet sorumlusu saf dışı edildi. Özellikle Haseke-Kamışlı aksında tepe isimleri hedef alan özel operasyonlar, örgüt yapısı ve bölgedeki faaliyetlere ağır darbe oldu. Terörist yapılanmanın kadın kolu YPJ ve YPG'de sorumlu isimlerin ortalama görev süresinin yedi aya düştüğü ve bu zaman zarfında öldürüldükleri ortaya çıktı. Özellikle Deyrizor ve Rakka'da Koalisyon güçlerinin yürütülen sivil alıkoymalara destek verdiği kaydedildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”