Satrançta Lisanslı Sporcu Sayısı 1 milyon 18 Bine Ulaştı

 Satrançta Lisanslı Sporcu Sayısı 1 milyon 18 Bine Ulaştı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın satranca verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.

 
- Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay:
- "Bugün 1 milyon 18 bin lisanslı sporcu sayısıyla en yakın federasyonumuza fark atacak kadar da yüksek bir rakamla varız. Futbolun bile önünde yer alıyoruz"
- "Cumhurbaşkanı'mızın gittiği yerlerde satranç takımı dağıtması bizi çok iyi motive etti. Birçok yerde Cumhurbaşkanı'mızın dağıttığı satranç takımlarıyla satrancı öğrenen, hatta ve hatta Avrupa derecesi yapan sporcularımız var"


Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 1 milyon 18 bin lisanslı sporcu sayısıyla diğer branşları geride bıraktıklarını kaydetti.

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası için Konya'ya gelen Tulay, Türkiye'de satranç sporuna olan ilginin günden güne arttığını aktardı.

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dahi Türkiye'de satranca olan ilginin artarak devam ettiğini kaydeden Tulay, "Ülkemizde 64 spor federasyonu var, buna futbol da dahil. Bugün 1 milyon 18 bin lisanslı sporcu sayısıyla en yakın federasyonumuza fark atacak kadar da yüksek bir rakamla varız. Futbolun bile önünde yer alıyoruz. Biz açık ara öndeyiz. 2020 yılında 1 milyon lisanslı sporcu sayısı hedefine ulaşacağımızı söyledik. 2020 yılı bitmeden 1 milyon lisanslı sporcu hedefine ulaştık." diye konuştu.
 
- "Cumhurbaşkanı Erdoğan, satranca yönelimi artırdı"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın satranca verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Tulay, "Cumhurbaşkanı'mızın gittiği yerlerde satranç takımı dağıtması bizi çok iyi motive etti. Birçok yerde Cumhurbaşkanı'mızın dağıttığı satranç takımlarıyla satrancı öğrenen, hatta ve hatta Avrupa derecesi yapan sporcularımız var. Bunlar çok güzel örnekler. Cumhurbaşkanı'mızın yaptığı şeyler mutlaka örnek alınıyor. Onun sayesinde satranca yönelim çok arttı." ifadelerini kullandı.

Satrancın Türkiye'de artık çok yaygın bir spor haline geldiğini anlatan ve bu braşın insana kazandırdığı faydaları dile getiren Tulay, şunları söyledi:

"Satranç bir spordan çok daha fazlasıdır. Satranç bir kere sosyalleşmeyi sağlıyor, sabrı öğretiyor. Saatlerce o masanın başında oturuyorlar, o 64 kareye odaklanıyorlar. Kafalarından onlarca varyant geçiyor. O maçı kazanmak için müthiş bir konsantrasyon örneği gösteriyorlar. Odaklanmak ve konsantrasyon satrancın en önemli özellikleri. Zamanı efektif kullanmak hepimizin sorunu. Satrançla ilgilenen çocuklar zamanı çok verimli kullanıyor. Çocuk satrancın başında hem stresten uzaklaşıyor hem de zaman yönetimi gibi konuları farkında olmadan kazanıyor."

Tulay, satrançla ilgilenen çocukların üniversite sınavlarında istedikleri okullara çok daha rahatlıkla girebildiklerini de sözlerine ekledi.
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”