TEÇ-SEN iş bırakma eyleminde

 TEÇ-SEN iş bırakma eyleminde

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitim emekçilerinin gerçekleştirdikleri basın açıklamasında kamuda çalışan memurların haklarını savunmak için bir günlük grev kararı aldıkları belirtildi.
Teç-Sen üyesi olan  Maksude Kara,  2022-2023 yeni eğitim öğretim yılının başladığı ilk gün eğitim çalışanları olarak 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığından taleplerinin göz ardı edilmesinden dolayı bu eylemi yaptıklarını kaydetti.


Kara, "Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dilekçelerle anlattık. Eylemlerle anlattık. Basın açıklamaları ile anlattık. Alanlara indik anlattık. Bürokratlarımıza, bakanlarımıza, müşteşarlarımıza, bakan yardımcılarımıza, genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza, kurum müdürlerimize birinci ağızdan anlattık. Hiç kimse bize, siz haksızsınız demedi. Lakin hiç kimse de çözüm için elini taşın altına koymadı, koyamadı. Şimdi ise eğitim çalışanları olarak sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız.





Yıllardır anlatıyoruz, eğitim çalışanları Cumhurbaşkanlığı, milletvekilleri, belediye başkanlığı seçimlerinde sandık başkanı olurken, hala Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan merkezi sistem sınavlarında eğitim çalışanlarının neden salon başkanı veya salon gözcüsü olamadığını, bu konuda bir yönerge değişikliğinin neden yapılmadığını veya yapılamadığını anlayamıyoruz. Biz bugün eğitim çalışanlarının da sınavlarda salon başkanı ve salon gözcüsü olması için grevdeyiz.


Biz bugün, tüm sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için grevdeyiz.  Tüm kamu çalışanlarına da bayramlarda 1 maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmesi için grevdeyiz. Yardımcı hizmetler sınıfının tamamen kaldırılması için grevdeyiz. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının 2 yılda bir her kadro için yapılması, derece kısıtlamasının kaldırılması ve sözlü sınav uygulamasına son verilmesi için grevdeyiz. Kurum içi geçici görevlendirme yönetmeliğimizin bir an önce çıkarılması için grevdeyiz.



 Yıllık izinlerin kullanılmayan günlerinin ücretle karşılanması ve hafta sonuna denk gelen izinlerin yıllık izinlerden düşmemesi için grevdeyiz. Türkiye'de eğitim kalitesinin artmasına hiçbir faydası olmayan ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, düz öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen gibi farklı apolet uygulamalarına son verilmesi için grevdeyiz" dedi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”