Konya'da Anka-3 İnsansız Hava Aracı Düştü: Ekipler Olay Yerinde Çalışmalarını Sürdürüyor
Konya'da bugün öğle saatlerinde Türk savunma sanayii açısından önemli bir gelişme yaşandı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yeni nesil insansız savaş uçağı Anka-3, henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Düşüş sonrası bölgede panik yaşanırken, olay yerine kısa sürede çok sayıda ekip sevk edildi.
Can Kaybı Yok, Güvenlik Önlemleri Üst Düzeyde
İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirilirken, olay yeri güvenlik çemberine alındı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, kazada herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Anka-3'ün düştüğü bölgede güvenlik ve soğutma çalışmaları dikkatle yürütülüyor.
Yeni Nesil Teknoloji Kazada Zarar Gördü
Radara yakalanmayan yapısı, yüksek manevra kabiliyeti ve taşıdığı gelişmiş mühimmat sistemleriyle ön plana çıkan Anka-3, Türkiye'nin savunma teknolojilerinde geldiği noktayı simgeliyordu. Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, teknik ekiplerin detaylı incelemelere başladığı öğrenildi.
Soruşturma Başlatıldı
Yetkililer, kazayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve teknik detayların kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Anka-3'ün düşüşü, savunma sanayi uzmanları tarafından da dikkatle takip ediliyor.
Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.