AP seçimlerinde Konyalı aday! “Kazanma ihtimalimiz yüksek”

 AP seçimlerinde Konyalı aday! “Kazanma ihtimalimiz yüksek”

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reklam

Avrupa Parlamentosu seçimleri için İsveç'ten aday olan Nyans Partisi (Partiet Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

yakınlarını oy kullanmaları için ‘telkin etmelerini' istedi.

"KAZANMA İHTİMALİMİZ YÜKSEK”

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için geri sayım sürüyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayan vatandaşlar 6-9 Haziran tarihlerinde sandık başına gidecek.

AP seçimleri öncesi İsveç'te Konyalı siyasetçi Mikail Yüksel'in genel başkanlığını yaptığı Nyans Partisi; İspanya, Belçika, Hollanda ve Almanya'dan partilerin yer aldığı ‘Özgür Filistin' koalisyonuna dahil oldu.

Yaklaşan seçimlerde yürüttükleri çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Yüksel, vatandaşlara seçimlere katılmaları yönünde çağrıda bulunurken, İsveç'te yakınları bulunan Türk vatandaşlardan da yakınlarını oy kullanmaları için ‘telkin etmelerini' istedi.

"KAZANMA İHTİMALİMİZ YÜKSEK”

Seçimlerdeki başarı ihtimali üzerine yaptığı değerlendirmede Yüksel şunları kaydetti:

"Seçimler, Nyans Partisi için büyük önem taşıyor.

Bizim seçilebilmemiz için 160 bin oya ihtiyacımız var.

AP seçimlerine katılım oranının düşük olduğunu gözlemliyoruz.  Sahada yaptığımız çalışmalar partimizin kazanma şansının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

İsveç'te seçim çalışmalarımızı oldukça kalabalık ortamlarda gerçekleştiriyoruz.

Doğduğum yer olan Kulu'da bilgilendirme toplantısı yaptık. Ortaya koymuş olduğumuz politikaların Kulu'da bulunan İsveçliler ve İsveç'le bağlantısı olan diğer vatandaşlarımız tarafından takdir edildiğini söyleyebilirim.

Bu, demokratik bir seçim. İsveç'te 22 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında vatandaşlar oylarını kullanabilecek. Bu süre zarfı içerisinde mutlaka ve mutlaka vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanarak oylarını kullanmalıdırlar.”

"PARTİMİZ MÜSLÜMANLARA HAS DEĞİL”

İslamofobi ve göçmen karşıtı söylemleriyle dikkati çeken Yüksel, Filistin meselesi konusunda da İsrail'e yaptırım uygulanmasını isteyen tek parti olduklarını vurguladı.

İsveç'te birçok sorun yaşandığını kaydeden Yüksel, "Nyans Partisi sadece Müslümanlara has bir parti değildir. İsveç'te Hristiyan düşmanlığı da mevcut.

Öte yandan İsveç'te sosyal hizmetler, konut problemi, kara para aklama gibi sorunlar da yaşanıyor. Bu konuları dile getiriyor ve çözüm önerileri üretiyoruz” dedi.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDEN ÇIKARILMALI”

Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğini ifade eden Yüksel, "İsrail devletini bir terör devleti olarak damgalayamıyorsak veya İsrail ordusunu bir terör örgütü olarak nitelemiyorsak neden Hamas'ı bir terör örgütü olarak damgalıyoruz?

Bu terör damgası maalesef Filistin konusunda bir çözüme ulaşmayı engelliyor.

Ortada bir savaş ve iki devlet var. Filistin ve İsrail arasında bir diyalog oluşturamazsak, Hamas ile bir diyalog yolu bulamazsak, terör örgütü olarak damgalayarak nasıl çözüme ulaşabilir, nasıl barışı sağlayabiliriz?

Tek taraflı bir barışın olabilmesi mümkün değil” diye konuştu.

"İSVEÇ HÜKÜMETİNİN SÖZLERİ YALANDAN İBARET”

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle ilgili de konuşan Yüksel, şunları söyledi:

"İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine izin veriliyor. Hükümet daha önce bu konuyla ilgili Türkiye ve diğer İslam ülkelerine söz vermişti.

Eurovision Şarkı Yarışması öncesinde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verildi. Biz, Nyans Partisi olarak hükümetin bu eylemlere karşı çıkacağı yönünde verdiği sözlerin yalandan ibaret olduğunu ifade etmiştik. Haklı olduğumuzu görüyoruz.”

"TÜRKİYE'NİN TAM ÜYE YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye tam üyelik konusunda çifte standart uyguladığını kaydeden Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Üye ülkelerin dahi yerine getirmediği kriterleri, şartları Türkiye'ye koşmanın ne manası var?

Romanya'ya, Bulgaristan'a, Yunanistan'a, Polonya'ya, Macaristan'a baktığınızda bu ülkelerin yerine getirmediği şartları neden Türkiye'ye koşuyorlar?

Sebep Türkiye'nin Müslüman olması mı yoksa gerçekten bu şartların yerine getirilmesini mi istiyorlar?

O yüzden Türkiye'ye yapılan çifte standardın durmasını, Türkiye'nin tam üye yapılmasını ve diğer ülkelerle eşit haklarla davranılmasını istiyoruz.”

MİKAİL YÜKSEL KİMDİR?

Mikail Yüksel; 1982 yılında Konya'nın Kulu ilçesinde doğdu. Lise egitiminin hemen ardından, 2001 yılında İsveç'e göç etti.

Yüksel, 2014 yılında İsveç Merkez Partisi'ne (Centerpartiet) katılarak siyasete atıldı.

Yüksel, Göteborg İl Başkan Yardımcılığı, Batı Göteland Bölge Yönetim Kurulu Üyeliği ve çeşitli komisyon görevlerinin ardından, 2017 yılında Merkez Partisi'nin il kongresinde delegelerin çoğunluğunun desteği ile liste başından milletvekili adayı seçildi.

2018 yılında, İsveç seçim kampanyasını doğduğu ilçe olan Kulu'ya taşıyarak hem Türk hem de İsveç medyasının dikkatlerini üzerine çeken Yüksel, bu kampanyanın hemen ardından İsveç'teki Türkiye karşıtı grupların hedefi haline geldi.

Partisinden ihraç edilen Yüksel, 2019'da Nyans Partisi'ni kurdu ve şu anda partisinin genel başkanlığını yürütüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”